Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: ODPRTE INOVACIJE V EVROPI: Čas za vključitev malih in srednjih podjetij

  Danes morajo biti podjetja odprta za inovacije, ne glede na njihovo velikost, dejavnost ali starost podjetja.

  V Evropskem prostoru se kaže, da so na področju inovacij aktivne pretežno velike družbe. Mala in srednje velika podjetja, ki tvorijo hrbtenico evropske industrije, pa so še vedno izven odprte »igre inovacij«.

   

  V odgovor na to stanje se je začel projekt Mind the Bridge, ki je ob podpori DG GROW (EASME / COSME 2017/017), vzpostavil pilotni projekt za povezovanje srednje velikih podjetij s startup-i. Cilj projekta je vključiti izbrano skupino srednje velikih podjetij in jim zagotoviti iskanje ustreznih startup-ov z oceno primernosti za sodelovanje ter organizacijo sestankov 1:1.

   

  Podjetja, ki se odločijo za sodelovanje bodo pridobila:

  • strokovno oceno in usposabljanje o odprtih inovacijah
  • izpostavljenost novim tehnologijam in poslovnim modelom
  • možnost za srečanje z ustreznimi start-upi glede na izkazane potrebe.

   V prilogi najdete dodatne informacije o projektu in možnostih za vključitev neposredno preko spletnega prijavnega obrazca.

   

  Zainteresirana podjetja lahko stopijo v stik z "Mind the Bridge" in se za pomoč in odgovore na vprašanja v zvezi z vključevanjem v ta povezovalni projekt obrnejo na naslove: Eleonora Ferrero (eferrero@mindthebridge.com) in Maroane Abdallaoui (mabdallaoui@mindthebridge.com). Splošni e-poštni naslov projekta je midcaps-matching@mindthebridge.com.

  Fotogalerija