Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Vabljeni na svetovni vrh za podjetništvo

  Združene države in Kraljevina Nizozemska bosta 4 - 5. junija 2019 v Haagu skupaj gostili deveti letni Global Entrepreneurship Summit (GES). GES 2019 se bo udeležilo približno 2.000 posameznikov, vključno z 1.200 podjetniki, 400 investitorji in 400 vodstvenih in vladnih uradnikov. Slovenija je bila na preteklih srečanjih GES dobro zastopana. V upanju, da se bo ta trend z močno predstavitvijo nadaljeval tudi v letu 2019, Ameriško veleposlaništvo v Ljubljani vabi podjetnike s projektom pripravljenim za potencialne vlagatelje in socialna podjetja z zanimivimi rešitvami, ki iščejo priložnosti za mednarodno širitev


  GES spodbuja podjetništvo in inovacije, tako da združuje podjetnike, vlagatelje, inovatorje, oblikovalce politik, globalne blagovne znamke in miselne voditelje s celega sveta. Od leta 2010 je več kot 20.000 vodilnih oseb sodelovalo na vrhunskih srečanjih GES, kar je privedlo do vlaganj več kot milijardo dolarjev novih državnih in zasebnih kapitalskih sredstev za podjetnike po vsem svetu. Na letošnjem vrhu, ki se bo osredotočil na sektorje zdravstvene, energetske, kmetijske, vodne in informacijske povezljivosti, bodo podjetniki imeli priložnost iskati sredstva od vlagateljev in globalno razširiti svoje poslovanje. V dveh dneh dinamičnih seminarjev, predstavitev in mreženjskih srečanj, bo GES 2019 predstavil navdihujoče podjetnike, spodbudil nova sodelovanja in naložbene priložnosti ter pospešil rešitve za spoprijemanje z globalnimi izzivi.

  Če se želite udeležiti GES 2019, oddajte prijavo do 31. januarja 2019 na naslovu https://www.ges2019nl.nl/application. Med vlogami prijavljenih podjetij bo opravljen izbor udeležencev v postopku konkurenčnega pregleda.

  Prijavijo se lahko podjetniki:
  • ki so usposobljeni za komuniciranje v angleščini;
  • pripadajo vodstveni ekipi uveljavljenega podjetja ali socialnega podjetja z dokazili o zmožnostih financiranja, bazo strank ali ustreznimi prihodki;
  • Imajo inovativno rešitev v enem od osrednjih sektorjev GES 2019: 1) kmetijstvo, 2) povezljivost, 3) energija, 4) zdravje in 5) voda.

  Izbranim udeležencem bo GES zagotovil hrano in nastanitev za tri noči v Haagu. Stroške poti ter druge s tem povezane stroške krijejo udeleženci sami. Prednost pri izbiri bodo imeli izkušeni podjetniki, ki so pripravljeni na naložbe in imajo potencial za rast, so pripravljeni na širitev in se v preteklosti niso udeležili GES dogodkov.

  Če imate vi ali vaše podjetje novo tehnološko rešitev in tržno pripravljen poslovni model, upajo, da boste oddali prijavo in izkoristili priložnost, da se pridružite ostalim udeležencem na svetovnem vrhu za podjetništvo 2019. Za dodatne informacije se obrnite na nizozemsko veleposlaništvo: LJU@minbuza.nl ali ameriško veleposlaništvo na naslov: DoingBusinessinSlovenia@state.gov.

  Fotogalerija