Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Smernice o orodjih za zaščito zasebnosti na internetu in dopolnjene smernice o ocenah učinkov v zvezi z varstvom (osebnih) podatkov

    Informacijski pooblaščenec je izdal smernice o orodjih za zaščito zasebnosti na internetu, ki spletnim uporabnikom podajajo enostavne napotke, kako zaščitijo svoje osebne podatke, shranjene na različnih napravah, omejijo dostop tretjim osebam do svojih podatkov (ter preprečijo zlorabo svojih uporabniških računov. Smernice so koristno branje za uporabnike mobilnih naprav in družbenih omrežij, ki bodo v njih našli uporabna priporočila: kako izbrati dobra gesla in upravljati z njimi, kako si nastaviti dvofaktorsko avtentikacijo, kako nadzorovati dostop do podatkov oglaševalcem, kako odstraniti zadetke iz spletnih iskalnikov, kako omogočiti zasebnosti prijazne nastavitve v brskalnikih.

    Več o smernicah ter smernice so na voljo na povezavi.

    Poleg tega je informacijski pooblaščenec dopolnil tudi smernice o ocenah učinka v zvezi z varstvom (osebnih) podatkov. Smernice podajajo opis ocen učinkov v zvezi z varstvom (osebnih) podatkov (DPIA) kot orodja za pravočasno identifikacijo in upravljanje tveganj v povezavi z osebnimi podatki. Smernice pojasnjujejo zakonske določbe in dajejo odgovore kdo, kdaj, zakaj in kako naj izvede DPIA.

    Več o dopolnjenih smernicah ter smernice so na voljo na povezavi.

    Fotogalerija





     

    Arhivi