Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Javni povabili s strani Zavoda RS za zaposlovanje za delovni preizkus in usposabljanje v učnih delavnicah

  Zavod RS za zaposlovanje je ponovno odprl javno povabilo za usposabljanje v učnih delavnicah tudi za vzhodno kohezijsko regijo ter podaljšal veljavnost javnega povabila za delovni preizkus  do konca letošnjega leta.

  Javno povabilo Učne delavnice 2019 je namenjeno delodajalcem iz socialnega podjetništva, za praktično usposabljanje brezposelnih iz vzhodne kohezijske regije. V program se lahko vključujejo brezposelni s stalnim prebivališčem tako v vzhodni kot v zahodni Sloveniji, saj je Zavod RS za zaposlovanje iz pristojnega ministrstva za delo za izvajanje programa v letu 2019 in 2020 prejel dodatna sredstva.Več informacij o programu Učne delavnice 2019 je na voljo na povezavi.

  Delovni preizkus je eden uspešnejših programov, saj se je do sedaj po zaključku delovnega preizkusa pri istem ali drugem delodajalcu zaposlilo okoli 70 % udeležencev.
  Veljavnost javnega povabila za izvedbo delovnega preizkusa 2018/2019 je zavod RS za zaposlovanje dne 22.10.2019 podaljšali do 31.12.2019, tako lahko delodajalci še naprej do konca leta oddajo ponudbe za delovni preizkus.
  S pomočjo delovnega preizkusa lahko vključeni preizkusijo svoja znanja, veščine in spretnosti na konkretnem delovnem mestu pri delodajalcu ter si tako izboljšajo zaposlitvene možnosti, medtem pa lahko delodajalci brezposelne spoznajo in preizkusijo v svojem delovnem okolju še pred sklenitvijo delovnega razmerja. Več informacij o preizkusu je na voljo na povezavi

   

  Fotogalerija

   

  Arhivi