Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Ustanovljeno novo Združenje zasebnih lekarn


  SPOROČILO ZA JAVNOST

  Zasebne lekarne odslej tudi pod okriljem Podjetniško trgovske zbornice pri Gospodarski zbornici Slovenije – ustanovitev Združenja zasebnih lekarn

  V Podjetniško trgovski zbornici pri Gospodarski zbornici Slovenije smo danes ustanovili Združenje zasebnih lekarn, neodvisno in strokovno združenje, ki bo povezovalo in združevalo zasebne lekarne s ciljem uresničevanja interesov znotraj njihove dejavnosti, povezovanja  članov ter sooblikovanja in vplivanja na zakonodajo in politike lekarniške dejavnosti v Sloveniji.

  Novoustanovljenemu Združenju zasebnih lekarn se je do sedaj pridružilo 18 podjetij, pričakujemo še nove člane, saj so zasebne lekarne organizirane po celotni Sloveniji in se njihov status razlikuje od javnih in bolnišničnih lekarn, s tem pa tudi njihovo delovanje in interesi. Člani Združenja lahko postanejo gospodarski subjekti, ki imajo sedež v Republiki Sloveniji in imajo dovoljenje Ministrstva za zdravje za opravljanje lekarniške dejavnosti.

  Po besedah mag. Matije Centriha, predsednika Združenja zasebnih lekarn, je vzpostavitev tovrstnega združenja v okviru Podjetniško trgovske zbornice pri Gospodarski zbornici Slovenije, pomemben korak za razvoj dejavnosti, saj si od sodelovanja, poleg povezovanja in uresničevanja svojih interesov pri izvajanju lekarniške dejavnosti v RS, obetajo tudi izmenjavo dobrih praks, promocijo dejavnosti, predvsem pa vzpostavitev konstruktivnega dialoga z državnimi organi pristojnimi za regulacijo in izvrševanje predpisov s področja lekarniške dejavnosti ter sodelovanje s predlogi pri sprejemanju zakonodaje.

  »V novoustanovljenem Združenju si bomo prizadevali za ustvarjanje kakovostne, varne in k pacientu usmerjene lekarniške dejavnosti, ki bo enakopravno dostopna vsem prebivalcev Slovenije. Delovati želimo povezovalno, konstruktivno in družbeno odgovorno  ter, da se sliši in upošteva tudi naš glas. Verjamem, da nam bo v tovrstnem strokovnem združenju v okviru Podjetniško trgovske zbornice pri GZS to uspelo.« je še dodal mag. Matija Centrih.

  Tudi mag Vida Kožar, direktorica GZS Podjetniško trgovske zbornice pozdravlja novoustanovljeno združenje Zasebnih lekarn, eno izmed 11 ih strokovnih združenj in sekcij, ki delujejo v sklopu PTZ. »Verjamemo v skupno sodelovanje, pozitivne sinergije ter uspešno delo tudi na področju lekarniške dejavnosti. Kot vodilna podjetniško-svetovalna institucija se zavzemamo za vse naše člane. Ravno v tem težkem obdobju koronavirusa, se je pomembno dokazala tudi vloga Gospodarske zbornice Slovenije, kot močne in vodilne nacionalne institucije na področju podjetniškega povezovanja in svetovanja. Zato smo veseli kakršnega koli novega sodelovanja. Z veseljem in z vso zavzetostjo bomo delovali za naše člane še naprej in jim zagotavljali vso podporo in pomoč tudi v prihodnjem obdobju.« je še dodala mag. Kožarjeva.

    

   

   

  Fotogalerija

   

  Arhivi