Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Kako pravilno in zakonito postopati za zaščito osebnih podatkov ob pripojitvi ene pravne osebe k drugi?

  V zvezi z izvajanjem Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) Uradni list RS, št. 163/22 smo od Urada RS informacijskega pooblaščenca pridobili odgovor na vprašanje člana, ki se nanaša na varstvo osebnih podatkov v primeru, ko podjetje prevzame podatke o strankah, ki jih podjetje prevzame ob pripojitvi ene družbe k drugi družbi. V obravnavanem primeru so  bila s pripojitvijo družbe,  s pripojene družbe, prevzeta vsa materialna sredstva, zaposleni in evidence. S prenosom nova družba prevzame tudi evidenco z osebnimi podatki strank, ki so pripojeni družbi podale tudi kontaktne osebne podatke. 

  Urad informacijskega pooblaščenca v odgovoru navaja, kaj vse mora urediti družba, ki je osebne podatke prevzela, da te podatke lahko uporablja pri nadaljnjem poslovanju, kot so sedaj:

  1. Ali zadostuje, da vse stranke, katerih podatke je prevzela, obvesti, da so podatki sedaj shranjeni pri družbi prevzemnici pod enakimi pogoji?
  2. Ali sme uporabljati prevzete podatke tudi za trženje ostalih storitev, ki jih nudi na trgu (Družba prevzemnica namreč nudi širši nabor storitev, kot jih je nudila družba, ki se je pripojila.), česar predhodna družba ni izvajala in za kar ni imela privolitev posameznikov?

  Fotogalerija

   

  Arhivi