Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: SKUPŠČINA MSP 2023, BILBAO

    Skupščina MSP 2023 v Bilbau je potekala v treh dneh, kjer so predstavili inovacije, proslavili uspeh in začrtali pot za trajnostno prihodnost. Oglejmo si nekaj vrhuncev vsakega dne in vznemirljive dogodke, ki so se odvijali.

    1. dan: Velik začetek v Guggenheimovem muzeju

    Skupščina se je začela s spektakularno otvoritveno slovesnostjo v znamenitem Guggenheimovem muzeju, ki je postavila temelje za teden inovacij in sodelovanja. "Otvoritvena slovesnost odprte industrije Baskije 4.0" je poudarila zavezanost regije napredni proizvodnji in aplikacijam pametne industrije. Udeleženci so se udeležili pronicljivih poslovnih ogledov in obiskov lokacij ter raziskovali uspešen inovacijski ekosistem Bilbaa.

    Očarljivo Schumpeterjevo predavanje profesorice Saras D. Sarasvathy v avditoriju Guggenheimovega muzeja je udeležence obogatilo s pogledi na spodbujanje inovacij v podjetjih. Dan se je zaključil s sprejemom tedna MSP, ki je spodbujal mreženje in izmenjavo idej v navdihujočem okolju muzeja Guggenheim Bilbao.

     

    2. dan: Praznovanje uspeha v Bilbau

    Drugi dan je bilo pravo praznovanje podjetništva in trajnostnih poslovnih praks. Osrednji nagovori evropskega komisarja Thierryja Bretona in Marie Muñoz, generalne direktorice za industrijo ter mala in srednja podjetja, so dali pečat temu dnevu. Zanimive delavnice in politične razprave so zajemale teme, kot so trajnostna podjetja, izpopolnjevanje za prihodnost, ki temelji na podatkih, in digitalni prehod.

    Vrhunec 2. dne so bile evropske nagrade za spodbujanje podjetništva (EEPA), ki so bile priznanje za izjemne dosežke v šestih kategorijah. Veliko nagrado žirije na letošnjem natečaju je prejel MAP | Projekt mehanizma zgodnjega opozarjanja IAPMEI, ki podpira podjetja v zgodnji fazi razvoja in krepi zmogljivosti podjetnikov. Več o zmagovalcih v šestih kategorijah EEPA si lahko preberete na tem blogu.

     

    2. dan se je zaključil z večerjo za mreženje, ki je udeležencem zagotovila sproščeno okolje za izmenjavo izkušenj in vzpostavljanje novih povezav.

    3. dan: Začrtajte pot za trajnostno prihodnost

    Zadnji dan je bil osredotočen na mentorstvo, gospodarsko uspešnost in politične razprave za krepitev vloge evropskih MSP. Dejavnosti so vključevale razprave o novih znanjih in spretnostih za mentorje, podporo evropskim podjetjem s strani Evropske podjetniške mreže (EEN) in delavnico o politikah za doseganje trajnosti in blažitev podnebnih sprememb.

    Dan je zaznamoval tudi razglasitev zmagovalke tekmovanja Youth Start-Up Competition, kjer je Marija Alipatova v središču pozornosti svojega projekta Solar Opttic, ki je revolucioniral osvetlitev stavb. V intervjuju po zmagi je Mariia delila nekaj vpogledov v svojo pot, problem, ki ga Solar Opttic želi rešiti, in pomen zmage na tekmovanju Youth Startup. Poudarila je pomen ozaveščanja mladih generacij o podjetništvu in finančnih izzivih, s katerimi se soočajo mladi podjetniki. Na vprašanje za zadnji komentar o dnevu je Mariia dejala: "Youth Startup Competition rocks!" Naš intervju z Marijo si lahko preberete na tem blogu.

    Skupščina se je zaključila z otvoritvijo letne konference Evropske podjetniške mreže, na kateri je bila poudarjena vloga mreže pri podpori evropskim podjetjem.

     

     Skupščina MSP 2023 v Bilbau je bila dokaz podjetniškega duha in inovacij v Evropi. Od privlačnih predavanj in delavnic do prepoznavanja izjemnih projektov in opolnomočenja mladih podjetnikov je skupščina zagotovila platformo za sodelovanje in rast. Ko so udeleženci zapustili sveže ideje, nove povezave in skupno zavezanost trajnosti, je skupščina zaznamovala še eno uspešno poglavje na poti evropskih MSP.

    Skupščine MSP se je na povabilo Evropske komisije udeležila mag. Vida Kožar, direktorica Podjetniško trgovske zbornice.

    Fotogalerija





     

    Arhivi