Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Projekt »SKUPAJ – gradniki zdravja« - S skupnimi prizadevanji delodajalcev in delojemalcev v trgovinski, storitveni in proizvodni dejavnosti do spoznanja vrednosti preventive«

    Podjetniško trgovska zbornica, ki deluje znotraj Gospodarske zbornice Slovenije je kot nosilec projekta skupaj s projektnima partnerjema in sicer Sindikatom delavcev trgovine Slovenije ter Sindikatom obrti in podjetništva Slovenije, pridobila projekt »SKUPAJ – gradniki zdravja« - S skupnimi prizadevanji delodajalcev in delojemalcev v trgovinski, storitveni in proizvodni dejavnosti do spoznanja vrednosti preventive«.

    Projektni partnerji bodo v okviru projekta pripravili tri slovenske različice orodij OiRA, ki bo omogočala poklicem, v katere v večinskem deležu zastopajo naše organizacije v mikro, malih in srednjih podjetjih (trgovci, peki, mesarji), brezplačno izdelavo ocene tveganja, ki bo lahko dostopna in tako na voljo hitrim posodobitvam ocene tveganja na delovnem mestu.

    OiRA je okrajšava za Online Interactive Risk Assessment. Je spletno interaktivno orodje, ki omogoči izvedbo ocene tveganj za varnost in zdravje v  delovnem okolju.

    Orodje OiRA lahko uporabi vsakdo, ki želi oceniti tveganja, povezana z zdravjem in varnostjo, ki morda obstajajo v njegovem delovnem okolju.

    Orodje OiRA je oblikovano posebej tako, da jim je v pomoč pri ocenjevanju tveganj pri delu in pri pripravi dokumentirane ocene tveganja, ki vključuje načrt ukrepov, narejen po meri za potrebe podjetja.

    Projekt bo potekal v obdobju od 1.9.2015  do 31.10.2016.



                  
                                                                  
                                
                                                                     
                  
                                               
     


    Projekt  »SKUPAJ – gradniki zdravja« - S skupnimi prizadevanji delodajalcev in delojemalcev v trgovinski, storitveni in proizvodni dejavnosti do spoznanja vrednosti preventive« je na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2015 in 2016  finančno podprl Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

    Fotogalerija





     

    Arhivi