Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Zagotavljanje gospodarske varnosti pravnim osebam

  Gospodarska varnost podjetja je premosorazmerna z ustreznim zavarovalnim kritjem. Pri zagotavljanju ustreznosti zavarovalnega kritja je nujno združiti zavarovalna znanja o zavarovalnih produktih, ki jih trg ponuja in jih povezati s poznavanjem dejavnosti posameznega gospodarskega subjekta. To je osnovna naloga vsakega zavarovalnega posrednika, ki ob poznavanju možnih zavarovalnih kritij evropskega zavarovalnega trga ponudi nepristranske in s strani posamezne zavarovalnice komercialno nemotivirane rešitve. Združenje zavarovalnih posrednikov Slovenije je, ob 10 letnici delovanja, skupaj z vodilnimi predstavniki zavarovalnic in inštitucij s področja zavarovalništva, predstavilo pogled na dosežke in priložnosti za nadaljnji razvoj dejavnosti zavarovalnega posredovanja.

  Novosti iz Državnega Zbora

  Odbori Državnega Zbora dali zeleno luč predlogu zakona o izbirish v bankah, noveli stanovanjskega zakona in zakona o DDV

  Sberbank banka spada v sam vrh med bankami z največ odobrenih kreditov v okviru Slovenskega podjetniškega sklada

  Sberbank banka v sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladom mikro, malim, srednje velikim podjetjem in samostojnim podjetnikom omogoča lažji dostop do ugodnih virov financiranja tekočega poslovanja, investicijskih vlaganj, razvoja in rasti podjetij. Omogoča vam hitrejše, lažje in cenejše pridobivanje bančnih kreditov za financiranje obratnih sredstev, širitev dejavnosti, spodbujanje zasebnih vlaganj, krepitev razvojno-tehnoloških rešitev v vašem podjetju in dolgoročnih investicij.

  20 letnica Sekcije plesnih šol Slovenije

  20 letnica Sekcije plesnih šol Slovenije

  Na dan 9. septembra, mineva 20 let, od kar smo se odločili združiti moči in povezani stopiti skupaj pri prizadevanju za usklajevanje našega delovanja ter reševanja vprašanj, z namenom enotnega programskega in sistemskega delovanja na področju plesne dejavnosti v Sloveniji v strokovnem in poslovnem pogledu.

  Prve sankcije zaradi neizvedenega vpisa v register dejanskih lastnikov

  Prve sankcije zaradi neizvedenega vpisa v register dejanskih lastnikov

  Člane obveščamo in opozarjamo, da je FURS pričel s pošiljanjem plačilnih nalogov poslovnim subjektom, ki niso izvedli vpisa v register dejanskih lastnikov v zakonsko predpisanem roku.

  Korporacije in startupi. Ena plus ena je tri. Preverjeno!

  GZS je aktivno zagrizla na področje inovativnih startup-ov in predvsem njihovega povezovanja s korporacijami. V teku je projekt, katerega naročnik je SPS – KorpoStart.

  Ponovno odprtje dveh vavčerskih pozivov za digitalizacijo podjetij

  Slovenski podjetniški sklad je ponovno aktiviral dva javna vavčerska poziva, ki sta bila začasno zaprta, in sicer: Vavčer za digitalne kompetenc in Vavčer za digitalni marketing.

  Elektronski portal za oddajo e-vlog za vavčerje

  Slovenski podjetniški sklad s 07.09.2019 uvaja elektronski portal za oddajo e-vlog za vavčerje. Vsem podjetjem, ki bodo od 7.9.2019 dalje oddala vlogo za enega izmed 11 javno objavljenih vavčerskih pozivov, ki so dostopni na spletni strani Slovenskega podjetniškega Sklada, bo tako omogočena elektronska oddaja vloge. Podjetjem ne bo potrebno več vlog pošiljati na Sklad v fizični obliki kot je bila praksa doslej.

  Spremembe na področju eVročanja

  Finančna uprava RS je izdala spremembo dokumenta eVročanje, v katerem med drugim pojasnjujejo tudi, v kateri profil na portalu eDavki, bo zavezanec prejel sklep o izvršbi.

  Kartica Sberbank Activa Mastercard® za enostavno plačevanje poslovnih stroškov doma in v tujini, brez gotovine ali naročilnic

  Kartica Sberbank Activa Mastercard omogoča poslovnim subjektom enostavno in varno brezgotovinsko plačevanje reprezentančnih, potovalnih in drugih poslovnih stroškov. Poleg tega omogoča varne spletne nakupe, dvig gotovine doma in v tujini ter plačevanje blaga in storitev tako doma kot v tujini. Vsi uporabniki kartice Sberbank Activa Mastercard imajo možnost uporabe spletne banke Sberbank Poslovi splet. Kartico Sberbank Activa Mastercard lahko pridobi vsak imetnik transakcijskega računa odprtega v Sberbank banki.