Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Odprti javni pozivi za vavčerje

  Odprti javni pozivi za vavčerje

  Slovenski podjetniški sklad podjetjem omogoča pridobitev vavčerjev, ki so so enostavne spodbude malih vrednosti in jih lahko koristijo mikro mala in srednje velika podjetja (MSP). MSP lahko preko vavčerjev hitro in enostavno pridobijo nepovratna sredstva v višini 60 % upravičenih stroškov za različne vsebine oz. od min. 500 EUR do največ 9.999 EUR za posamezni vavčer. Skupna višina vavčerjev, ki jih lahko podjetje koristi je 30.000 EUR/letno. Rokov za prijave ni, obravnava vlog oddanih na javne pozive je HITRA! Nepovratna sredstva so razpisana za različne namene.

  Paketni poslovni računi za podjetnike in mikro podjetja

  V banki Sberbank so za podjetnike in mikro podjetja pripravili posebno ponudbo paketnih poslovnih računov, ki so prilagojeni mikro podjetjem s prihodki do 1 milijona evrov in vključujejo najpogostejše bančne storitve v tem segmentu. Paketni računi so zasnovani glede na različen obseg poslovanja. Ponudba je namenjena tudi novoustanovljenim podjetjem, ki so »mlajša« od 12 mesecev.

  Novi vavčerji za digitalizacijo

  Novi vavčerji za digitalizacijo

  Slovenski podjetniški sklad je objavil tri nove javne pozive, ki se nanašajo na DIGITALIZACJO! Podjetja bodo v okviru vavčerjev za digitalizacijo lahko pridobila Vavčer za pripravo digitalne strategije, Vavčer za digitalni marketing in Vavčer za dvig digitalnih kompetenc.

  40 let Podjetniško trgovske zbornice

  40 let Podjetniško trgovske zbornice

  Ves čas v skrbi za mikro, majhna in srednja podjetja.

  Ugodni viri financiranja mikro, malim ter start up podjetjem

  Slovenski podjetniški sklad je objavil javni razpis P7-2 2019 – Mikrokrediti, katerega razpisuje iz sredstev Sklada skladov SID BANKE. Namen produkta je neposredno zagotavljanje ugodnih virov financiranja mikro, malim ter start up podjetjem. Podjetja lahko preko SPSa na hiter in enostaven način dostopajo do mikrokreditov in brez stroškov odobritve

  Nepovratna sredstva - nakup in vgradnja naprav za proizvodnjo električne energije

  Ministrstvo za infrastrukturo je objavilo javni razpis za dodelitev finančnih spodbud (nepovratnih sredstev) za sofinanciranje nakupa in vgradnje naprav za proizvodnjo električne energije z izrabo sončne energije, kar vključuje tudi nakup in vgradnjo tovrstnih naprav za namen samooskrbe z električno energijo ter hranilnikov energije. Prijavitelji po tem razpisu so lahko gospodarske družbe in samostojni podjetniki posamezniki. Roki za oddajo vlog so: 26. 4. 2019, 26. 7. 2019, 28. 2. 2020, 25. 9. 2020. Razpis je odprt do porabe sredstev oziroma najkasneje do 25. 9. 2020.

  Arhiv: S 6. MSP konference - Skupaj v digitalno podjetništvo

  Za nami je že šesta mednarodna konferenci MSP. Ugledni gostje so udeležencem predstavili: - vire financiranja, ki so na voljo za MSP ; - priložnostih, ki jih MSP nudijo Blokchain tehnologije; - obveznosti, ki jih imate po GDPR in orodjih, gradivih ter pripomočkih, ki jih lahko uporabite za uskladitev poslovanja. Udeleženci in vsi, ki zaradi drugih obveznosti uporabnim vsebinam niste uspeli prisluhniti, lahko dostopate do predstavitev na naši spletni strani.

  Podeljeno priznanje Pomladni veter za spodbujanje rasti in razvoja podjetništva v Sloveniji

  Podeljeno priznanje Pomladni veter za spodbujanje rasti in razvoja podjetništva v Sloveniji

  Na 6. MSP konferenci je g. Boštjan Gorjup, predsednik GZS, Slovenskemu podjetniškemu skladu, podelil priznanje Pomladni veter. Komisija za podelitev priznanja Pomladni veter je Slovenskemu podjetniškemu skladu nagrado dodelila, za njihov prispevek k spodbujanju podjetništva in zdravega podjetniškega okolja v Sloveniji. Nagrado je prevzela direktorica SPS, mag. Maja Tomanič Vidovič.

  Brezplačna svetovanja in informacije - za uskladitev poslovanja MSP z zahtevami GDPR

  Informacijski pooblaščenec je vzpostavil novo spletno stran www.upravljavec.si, kjer odgovarja na najpogostejša vprašanja, s katerimi se v praksi srečujejo mikro in mala podjetja. Na spletni strani so na voljo pojasnila in konkretni napotki, kako zadostiti zakonskim zahtevam s področja varstva osebnih podatkov in tudi neobvezujoči obrazci, ki so podjetjem lahko v pomoč. Vse do konca septembra 2019 majhnim podjetjem nudijo tudi telefonsko svetovanje na brezplačni številki 080 29 00. Vsak delovni dan, med 8.30 in 12.30, podjetjem svetujejo strokovni sodelavci Informacijskega pooblaščenca.

  Slovensko podjetje Pirnar, prejelo prestižno nagrado Red Dot Design Award za najsodobnejša vrata na svetu

  S svojo najnovejšo inovacijo, vhodno steno Theatrica je eno najinovativnejših slovenskih podjetij Pirnar znova preseglo vsa pričakovanja kupcev in stroke. Theatrica spreminja koncept vhodnih vrat kot jih poznamo, saj nima nobenega potezala, potreben ni niti dotik, da bi jo odprli. Dovolj je že, da Theatrico samo pogledate. Dokaz o njeni dih jemajoči dovršenosti je najprej dejstvo, da je že v začetku letošnjega leta osvojila prestižno nagrado German Design Award Winner 2019, tej pa je nedavno sledila še ena izmed najpomembnejših nagrad v svetu dizajna, Red Dot Design Award. Podjetje Pirnar d.o.o. že dolgo narekuje kupcem všečne trende in nagrade to potrjujejo. Povečajo jim prepoznavnost, dajejo globalno verodostojnost, predvsem pa so potrditev, da so na pravi poti. Za dosežke jim iskreno čestitamo in želimo še veliko uspeha na poslovni poti.