Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Spremembe priznanja prebolevnosti, natančnejša določitev tipov mask ter podaljšanje ukrepa pomoči za nakup hitrih antigenskih testov

  Spremembe priznanja prebolevnosti, natančnejša določitev tipov mask ter podaljšanje ukrepa pomoči za nakup hitrih antigenskih testov

  Arhiv: Dvig minimalne plače in najnižje urne postavke za študentsko delo v 2022

  V Uradnem listu Republike Slovenije je bila 12.1.2022 objavljena nova višina minimalne plače, ki od 1. januarja 2022 zanaša 1074,43 evra bruto. V kratkem bo v Uradnem listu Republike Slovenije objavljena tudi Odredba o uskladitvi najnižje bruto urne postavke za opravljeno uro začasnih in občasnih del, ki je vezana na višino minimalne plače. Najnižja bruto urna postavka za opravljeno uro začasnih in občasnih del dijakov in študentov bo tako po dnevu objave v Uradnem listu Republike Slovenije znašala 6,17 evra.

  Arhiv: Dubaj z obiskom Expo razstave

  V organizaciji turistične agencije Palma vas vabimo, da se nam pridružite na obisku razstave Expo Dubaj, v terminu 27.03.-01.04.2022.

  Arhiv: Zbiramo predloge za podelitev priznanja Pomladni veter

  Vabimo vas, da predlagate posameznika, podjetnika, podjetje ali druge osebe javnega in zasebnega prava, za katerega menite, da so največ prispevali k spodbujanju podjetništva in zdravega podjetniškega okolja v Sloveniji. Želimo, da priznanje "Pomladni veter" prejme tisti, ki je vidno prispeval k širjenju in spodbujanju podjetniškega duha, zdravega podjetniškega okolja, promociji dobrih podjetniških praks, družbene odgovornosti ter izvedel druge aktivnosti, ki prispevajo k pospeševanju podjetništva. Priznanje Pomladni veter bo Podjetniško trgovska zbornica podelila na 9. konferenci za mikro mala in srednja podjetja.

  Arhiv: Informacija o podaljšani možnosti uporabe pretečenih osebnih izkaznic

  Informacija o podaljšani možnosti uporabe pretečenih osebnih izkaznic

  Arhiv: Podpis Skupnega sporazuma o fotokopiranju avtorskih del pri opravljanju gospodarske dejavnosti v Sloveniji s kolektivno organizacijo SAZOR

  Podpis Skupnega sporazuma o fotokopiranju avtorskih del pri opravljanju gospodarske dejavnosti v Sloveniji s kolektivno organizacijo SAZOR

  Arhiv: Praznična seja U.O. PTZ, podelitev jubilejnih priznanj

  V torek, 14.12.2021 smo na praznični seji U.O. PTZ, podelili jubilejna priznanja za uspešno poslovanje podjetjema: BELIMED d.o.o., za 30 LET uspešnega poslovanja, KRIK AKSUM d.o.o., za 30 LET uspešnega poslovanja.

  Arhiv: 30 let- Kolektivne pogodbe med delaci in družbami drobnega gospodarstva

  LETOS OBELEŽUJEMO 30 LET KOLEKTIVNE POGODBE MED DELAVCI IN DRUŽBAMI DROBNEGA GOSPODARSTVA (KPDG) Oktobra 2010 sta Podjetniško-trgovska zbornica pri GZS in SODS po več kot desetih letih podpisala prenovljeno in posodobljeno kolektivno pogodbo med delavci in podjetji drobnega gospodarstva.

  Arhiv: Odgovor FURS glede prepovedi izplačila dobička zaradi koriščenja interventnih ukrepov v povezavi z ZUDDob

  Nekateri interventni ukrepi, kot na primer delno povračilo nadomestila plače za čakanje na domu, povračilo nadomestila za skrajšan delovni čas in sofinanciranje dviga minimalne plače, so določali, da je v primeru izplačila dobička, potrebno prejeta sredstva vračati.

  Arhiv: Srečno 2022!

  Naj prihodnost prinese nove izzive na poslovi poti v letu 2022!

  Arhivi