Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Odgovor FURS glede prepovedi izplačila dobička zaradi koriščenja interventnih ukrepov v povezavi z ZUDDob

  Nekateri interventni ukrepi, kot na primer delno povračilo nadomestila plače za čakanje na domu, povračilo nadomestila za skrajšan delovni čas in sofinanciranje dviga minimalne plače, so določali, da je v primeru izplačila dobička, potrebno prejeta sredstva vračati.

  Arhiv: Srečno 2022!

  Naj prihodnost prinese nove izzive na poslovi poti v letu 2022!

  Arhiv: Predlogi GZS za dopolnitev novega protikoronskega zakona

  Na Gospodarski zbornici Slovenije smo zbrali predloge članov na predlog novega protikoronskega zakona in jih podali pristojnim v obravnavo.

  Arhiv: Zelena in digitalna preobrazba v središču strategij za MSP

  Konferenca MSP 2021 (SME Assembly 2021) je najpomembnejše srečanje za mala in srednje velika podjetja (MSP) v EU, poln panelnih razprav, delavnic, specializiranih tečajev. Letos je potekala od 15. do 17. novembra v Portorožu v Sloveniji, v okviru slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije.

  Arhiv: Delavnica Kultura oblačenja in moč podobe

  Udeležba na dogodkih sproži proces oblikovanja celovite podobe, ki je v skladu z vašimi naravnimi danostmi, sposobnostmi, osebnostjo, predvsem pa z vašim načinom življenja in dela. Naša podoba ima veliko moč, saj nam lahko pomaga bolje živeti, laže komunicirati in hitreje priti do cilja. Živimo v obdobju in okolju, v katerem lahko vsi ustvarjamo vtis z oblačili. Vsi imamo možnost, da se lahko s svojo podobo prilagodimo različnim poslovnim in življenjskim priložnostim. Zakaj tega ne bi izkoristili?

  Arhiv: RAZPIS ZA ŽENSKE PODJETNICE - EU WOMEN

  Projekt EU WOMEN RAZPIS je namenjen za lastnice, direktorice podjetij. Podjetnica lahko pridobi 75.000 EUR nepovratnih sredstev, ki so namenjeni za področje visoke tehnologije.

  Arhiv: Dan ženskega podjetništva 2021 -Izjava za javnost

  DAN ŽENSKEGA PODJETNIŠTVA -IZJAVA ZA JAVNOST V okviru GZS Podjetniško trgovske zbornice smo letos prvič organizirali DAN ŽENSKEGA PODJETNIŠTVA, ki je potekal v sklopu dogodka na nivoju Evropske komisije z naslovom Wegate* Summit 2021: WE are the Next Generation. DAN ŽENSKEGA PODJETNIŠTVA z naslovom RAZLIČNI VIDIKI IN FINANCIRANJE ŽENSKEGA PODJETNIŠTVA je potekal pod blagovno znamko GZS v času predsedovanja EU. Podelili smo jubilejna priznanja ženskim podjetnicam (lastnicam oz. managerkam v podjetjih). Predstavili smo različne vidike in financiranje ženskega podjetništva. Nacionalni partner dogodka je bil SPIRIT Slovenija.

  Arhiv: Odgovor MDDSZ glede časa testiranja

  Na MDDSZ smo pred časom naslovili vprašanje, ali se čas testiranja zaposlenih v tistih storitvah, kjer velja obvezno tedensko testiranje s testi HAG ali PCR, v kolikor ti zaposleni niso prebolevniki ali cepljeni proti COVID-19, šteje v delovni čas. V četrtek, 23. septembra 2021 na Gospodarski zbornici Slovenije prejeli odgovor MDDSZ glede časa testiranja, ki ga pošiljamo v prilogi.

  Arhiv: Ustanovljena Sekcija trgovcev tehničnega blaga

  V okviru GZS – Podjetniško trgovske zbornice je bila danes ustanovljena posebna Sekcija trgovcev tehničnega blaga. Za predsednika sekcije je bil izvoljen Miha Drganec iz podjetja BIG BANG.

  Arhivi