Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Prilagoditev izvajanja kohezijskih projektov

  Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je objavilo informacijo o prilagoditvah za podjetja in ostale upravičence, ki imajo z MGRT ali z izvajalsko organizacijo ministrstva (SPS, javno agencijo SPIRIT ali Slovenskim regionalno razvojnim skladom) sklenjeno pogodbo o sofinanciranju za projekte, sofinancirane iz nepovratnih sredstev evropske kohezijske politike.

  Arhiv: Rezultati GZS ankete o posledicah koronavirusa

  Vabimo vas, da si ogledate rezultate GZS ankete o posledicah koronavirusa v gospodarstvu, ki je bila opravljena prejšnji teden in v kateri je sodelovalo 689 članov zbornice.

  Arhiv: Število potrošnikov, ki so glede na kvadraturo lahko naenkrat prisotni v posameznem poslovnem prostoru

  Nacionalni inštitut za javno zdravje je objavil priporočila glede števila potrošnikov, ki so glede na kvadraturo lahko naenkrat prisotni v posameznem poslovnem prostoru.

  Arhiv: Podaljšani roki za predložitev davčnih obračunov in oddajo letnih poročil

  Vlada Republike Slovenije je določila besedilo predloga Zakona o interventnih ukrepih na javnofinančnem področju za obravnavo v DZ po nujnem postopku, s katerim podaljšuje roke za predložitev davčnih obračunov in oddajo letnih poročil.

  Arhiv: Finančni produkti SID banke za blažitev posledic koronavirusa v gospodarstvu

  Skupaj z MGRT bo SID banka MSP in velikim podjetjem ponudila finančne produkte v skupni višini 800 mio EUR, od tega za 200 mio EUR novih oz. prilagojenih produktov ter 600 mio EUR obstoječih produktov.

  Arhiv: Ukrepi Slovenskega podjetniškega sklada za omilitev posledic koronavirusa

  Slovenski podjetniški sklad je v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter z drugimi institucijami pripravil ukrepe za omilitev posledic širjenja koronavirusa. Nekateri so vezani na prilagoditve že uveljavljenih finančnih spodbud in instrumentov, prav tako pa bo uvedeni novi likvidnostni krediti.

  Arhiv: Proizvajalci dezinfekcijskih izdelkov za roke in površine

  Zaradi številnih povpraševanj članov, ki iščejo dezinfekcijske izdelke za roke in površine, je Združenje kemijske industrije pripravilo pregled slovenskih proizvajalcev dezinfekcijskih izdelkov za roke in površine.

  Arhiv: Sberbank banka spada v sam vrh med bankami z največ odobrenih kreditov v okviru Slovenskega podjetniškega sklada in je vodilna v realizaciji kreditov Sklada skladov

  Sberbank banka v sodelovanju s SID banko in Slovenskim podjetniškim skladom podjetjem in samostojnim podjetnikom omogoča lažji dostop do ugodnih virov financiranja tekočega poslovanja, investicijskih vlaganj, razvoja in rasti podjetij. Omogoča vam hitrejše, lažje in cenejše pridobivanje bančnih kreditov za financiranje obratnih sredstev, širitev dejavnosti, spodbujanje zasebnih vlaganj, krepitev razvojno-tehnoloških rešitev v vašem podjetju in dolgoročnih investicij.

  Arhiv: Bonitete - dopolnjeno pojasnilo

  FURS je objavila dopolnitev pojasnil v zvezi z obračunavanjem bonitet po Zakonu o dohodnini.

  Arhivi