Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Nepovratna sredstva za podjetja v problemskih območjih

  Slovenski podjetniški sklad je objavil razpis za dodelitev zagonskih spodbud za podjetja v problemskih območjih, ki jih bodo novonastala podjetja lahko prejela v obliki nepovratnih sredstev. Upravičena podjetja lahko prejmejo do 40.000 EUR nepovratnih sredstev v obdobju dveh let. Rok za oddajo vloge je 07.11.2017.

  Arhiv: Infografika PTZ

  Arhiv: Predlogi GZS v zvezi s predlogom novega Zakona o varstvu potrošnikov

  Arhiv: Predlogi GZS v zvezi s predlogom novega Zakona o varstvu potrošnikov

  Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo smo poslali pripombe in predloge sprememb v zvezi z osnutkom novega Zakona o varstvu potrošnikov. Pripombe, ki ste jih poslali člani je obravnavala Delovna skupina GZS za varstvo potrošnikov, ki deluje pod okriljem Komisije GZS za gospodarsko pravo. Zbrane predloge članov smo z utemeljitvami strnili v skupni predlog in ga poslali pristojnim v obravnavo.

  Arhiv: Zbiramo predloge k planu dela Tržnega inšpektorata RS

  Tržni inšpektorat RS želi v plan dela za prihodnje leto vključiti področja, ki jih podjetniki zaznavate kot najbolj problematična v svojih okoljih in dejavnosti. Z namenom, da nadzor usmerimo na ta področja vas vabimo, da nam svoje predloge pošljete na naslov: ptz@gzs.si najkasneje do srede 11.10.2017. Zbrane predloge bomo z utemeljitvami, v imenu in interesu članov, poslali Tržnemu inšpektoratu RS.

  Arhiv: Zaključena delegacija Združenja malih trgovcev Slovenije (ZMTS)

  Združenje malih trgovcev Slovenije (ZMTS), ki deluje v okviru PTZ, je organiziralo poslovno delegacijo na Hrvaško. Na Hrvaškem deluje Nacionalni trgovački lanac (NTL) in Ultragros, s katerimi smo prvi dan delegacije organizirali sestanek na Hrvatski komori. Po razgovorih je SLO delegacija naslednji dan obiskala proizvodnjo sokov (Sambi) v Bjelovaru in otroške hrane v Podravki (Koprivnica). Delegacija je bila s strani malih trgovcev sprejeta pozitivno, gre predvsem za navezavo z dvema verigama na Hrvaškem.

  Arhiv: Zbiranje predlog k planu dela TIRS do 16. oktobra 2017

  Tržni inšpektorat republike Slovenije (TIRS) je na GZS poslal obvestilo, da lahko člani predlagate vsebine k planu njihovega dela v letu 2018. Pripombe bodo zbirali do 16. oktobra 2017.

  Arhiv: Vabilo na konferenco o družinskem podjetništvu - praktični primeri

  Prihajajoča konferenca o družinskem podjetništvu ponuja priložnost, da spoznate najbolj inovativne, kreativne in uspešne slovenske podjetnike ter se seznanite s koncepti vodenja na primerih uspešnih nemških podjetij, ki so v družinski lasti že več kot 160 let.

  Arhiv: Na MOS tudi o dobrih praksah oživljanja mestnih središč

  13. septembra 2017 je bil v okviru MOS-a organiziran tudi dogodek Oživljanje mestnih jeder v organizaciji in sodelovanju SPIRIT Slovenija in Zavod Koper Otok. Gre za vsebino in razvoj implementacije upravljanja mestnih središč, po vzoru avstrijskih in drugih svetovnih mest - t.i. Mestni marketing alias s tujko TCM - Town centre management. V Sloveniji namreč v neformalnem združenju s to tematiko sodeluje približno 18 slovenskih občin, ki razvijajo svoje modele mestnega marketinga. Petnajst slovenskih občin je predstavilo svoje prispevke na razvoju svojih modelov TCM v publikaciji , ki jo je v sodelovanju z GZS Podjetniško trgovsko zbornico, prav tako podprla SPIRIT Slovenija. Omenjena publikacija, ki vam sporoča kaj vse ponujajo posamezna mesta, je bila na dogodku MOS gradivo za udeležence.

  Arhiv: Kaj prinaša Splošna uredba o varstvu podatkov?

  Na predavanju o novostih, ki jih prinaša Splošna uredba o varstvu podatkov, boste izvedeli, kako bodo te novosti znatno vplivale na način poslovanja podjetja, kako postopati, da bi se pravočasno pripravili na spremembe in poslovanje podjetja uskladili s Splošno uredbo o varstvu podatkov, kdaj boste morali imenovati pooblaščeno osebo za varstvo podatkov ter kakšne posledice oziroma sankcije predvideva uredba za kršitelje.

  Arhiv: Iskanje poslovnih partnerjev/trgovskih zastopnikov med Avstrijo in Slovenijo

  Gospodarski oddelek Avstrijskega Veleposlaništva je v okviru MOS v Celju organiziral prireditev Uspešno v Sloveniji. Na dogodku so avstrijska in slovenska podjetja informirali o iskanju poslovnih partnerjev/trgovinskih zastopnikov. Na dogodku so podali nekaj pravnih in praktičnih nasvetov, kako je to področje urejeno v Sloveniji, predstavili pa so tudi druge zanimive informacije iz prakse. na dogodku so izvedli tudi B2B srečanja med zainteresiranimi predstavniki podjetij.