Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Sprememba najnižjih osnovnih plač po kolektivni pogodbi med delavci in družbami drobnega gospodarstva

    V skladu s 4 odstavkom 1. točke Tarifne priloge Kolektivne pogodbe med delavci in družbami drobnega gospodarstva, se vrednosti najnižjih osnovnih plač po tej kolektivni pogodbi v mesecu februarju tekočega koledarskega leta povečajo v višini povprečne letne stopnje rasti cen življenjskih potrebščin preteklega leta glede na predpreteklo leto v RS. Ta za leto 2018 znaša 1,7 %, zato se vrednosti najnižjih osnovnih plač po tej kolektivni pogodbi od 01.02. 2019 povečajo za 1,7 %. Vrednosti se uporabijo pri obračunu plače za februar 2019 v marcu 2019.

    Arhiv: Ugodni viri financiranja mikro, malim ter start up podjetjem

    Slovenski podjetniški sklad je objavil javni razpis P7 – Mikrokrediti 2019. Namen produkta je neposredno zagotavljanje ugodnih virov financiranja mikro, malim ter start up podjetjem. Podjetja lahko preko SPS-a na hiter in enostaven način dostopajo do mikrokreditov, brez stroškov odobritve.

    Arhiv: Oddajte potrebe po kadrovskih štipendistih

    Vsi delodajalci, ki želijo dijakom oziroma študentom podeliti kadrovsko štipendijo s šolskim/študijskim letom 2019/2020 so dolžni, v skladu s 112. členom ZŠtip-1, podati prijavo potreb po kadrovskih štipendistih za šolsko/študijsko leto 2019/2020. Potrebe po kadrovskih štipendistih delodajalci oddajo preko spletne strani sklada www.sklad-kadri.si. Delodajalci, ki nameravajo sofinanciranje kadrovskih štipendij uveljavljati pri regionalnih razvojnih agencijah (RRA), lahko svoje potrebe prijavijo na spletnem obrazcu posameznega RRA. V takih primerih bo potrebe delodajalca skladu, v imenu delodajalcev, opravila RRA. Rok za oddajo potreb je do vključno 31. januarja 2019.

    Arhiv: Finančne spodbude za naložbe podjetij v učinkovito rabo in obnovljive vire energije

    Arhiv: Finančne spodbude za naložbe podjetij v učinkovito rabo in obnovljive vire energije

    Še vedno je odprt javni razpis Eko sklada, na podlagi katerega podjetjem dodeljuje finančne spodbude za izvedbo ukrepov učinkovite rabe energije v stavbah, ukrepov učinkovite rabe električne energije, rabe odpadne toplote v procesih ter ukrepov za povečanje rabe obnovljivih virov energije. Razpis je odprt do porabe sredstev.

    Arhiv:  Sredstva za vzpostavitev ali nadgradnjo elektronskega poslovanja v MSP

    Arhiv: Sredstva za vzpostavitev ali nadgradnjo elektronskega poslovanja v MSP

    SPIRIT Slovenija je objavila Javni razpis za vzpostavitev ali nadgradnjo elektronskega poslovanja v MSP v obdobju 2019-2022 »E-POSLOVANJE 2019-2022. Predmet javnega razpisa je sofinanciranje vzpostavitve in nadgradnje elektronskega poslovanja s tujimi trgi v podjetjih in vključuje naslednje ukrepe: a) Elektronsko izmenjavo med partnerji; b) Digitalizacijo nastopov na sejmih; c) Spletne strani za tuje trge; d) Spletne trgovine; e) Produktno-prodajne videe; f) Krepitev kompetenc – usposabljanja. Ciljne skupine: mikro, mala in srednje velika podjetja. Roki za oddajo vlog so: 5. 11. 2018, 1. 10. 2019, 1. 10. 2020 in 1. 10. 2021.

    Arhiv: Sporočilo za javnost ob podpisu Kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine Slovenije (KPDTS)

    Danes, 16. julija 2018 so Sindikat delavcev trgovine Slovenije in Svet gorenjskih sindikatov, kot predstavnika delavcev, ter Trgovinska zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije – Sekcija za trgovino in Gospodarska zbornica Slovenije – PTZ, kot predstavniki delodajalcev, sklenili novo Kolektivno pogodbo dejavnosti trgovine Slovenije. Nova kolektivna pogodba bo začela veljati 15.avgusta 2018, razen določb, ki se nanašajo na število nedelj v letu in minimalno nominalno višino dodatka za nedeljsko delo, ki se začnejo uporabljati 1.septembra 2018. Kolektivna pogodba za trgovino bo veljala do 31. decembra 2022.

    Arhiv: Nepovratne finančne spodbude pravnim osebam za električna vozila

    Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad je objavil Javni poziv 63SUB-EVPO18, Nepovratne finančne spodbude pravnim osebam za električna vozila. Predmet javnega poziva so nepovratna finančna sredstva, ki so namenjena za naslednje ukrepe: nakup novega vozila na električni pogon; nakup novega priključnega hibridnega vozila (plug-in) ali novega vozila na električni pogon s podaljševalnikom dosega (range extender); predelavo vozila v električno vozilo, tako da bo serijsko vgrajeni motor na notranje zgorevanje nadomeščen s pogonskim elektromotorjem. Vlagatelji se lahko prijavijo na javni poziv do objave zaključka javnega poziva v Uradnem listu RS.

    Arhiv: Podeljeno priznanje Pomladni veter za obuditev doline Trente

    Na 5. MSP konferenci je g. Jernej Tovšak, generalni direktor Direktorata za internacionalizacijo, podjetništvo in tehnologijo, MGRT, Razvojni zadrugi Soča Trenta, Krajcarca d.o.o. podelil priznanje Pomladni veter. Gospodu Brunu Komacu za trud in vztrajno delo čestitamo in želimo še veliko uspeha na podjetniški poti.

    Arhiv: Sporočilo 5. konference za mikro, mala in srednja podjetja

    Arhiv: Sporočilo 5. konference za mikro, mala in srednja podjetja

    Slovensko gospodarstvo nujno potrebuje Zakon o varstvu osebnih podatkov-2, ki bo prilagojen evropski uredbi o Varstvu osebnih podatkov. Kot je znano, ta uredba začne veljati 25. maja, podjetja, med njimi tudi mikro, mala in srednja, pa imajo na to temo še vedno več vprašanj kot odgovorov. To je glavno sporočilo 5. konference za mikro, mala in srednja podjetja, ki se osredotoča na vprašanje »Kako se spopasti z novostmi pri izvajanju novosti v varstvu osebnih podatkov (GDPR).

    Arhiv: Mikrokrediti na obmejnih problemskih območjih v RS

    Slovenski podjetniški sklad je objavil razpis P7OR 2018 - Mikrokrediti na obmejnih problemskih območjih v Republiki Sloveniji. Cilji javnega razpisa so: ohranitev delovnih mest, spodbujanje nastanka novih delovnih mest, spodbujanje konkurenčnosti gospodarstva posameznega obmejnega območja. Prijavni roki za oddajo vlog so: 20. 4., 20. 5., 20. 6., 20. 7., 20. 9. in 20. 10. 2018.

    Arhivi