Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Ali veste, da se podjetnice še vedno veliko manj mrežijo kot podjetniki?

  Ali veste, da se podjetnice še vedno veliko manj mrežijo kot podjetniki?

  Analiza poslovanja malega gospodarstva ter trgovinskih družb 2021

  Izšla je nova Analiza poslovanja malega gospodarstva ter trgovinskih družb. V tokratni letni publikaciji analiziramo poslovanje malega gospodarstva in trgovine. Malo gospodarstvo predstavlja dobro polovico prihodkov v slovenskem gospodarstvu (sem vključujemo tako samostojne podjetnike kot mikro, majhne, srednje družbe ter zadruge,...

  Za ohranitev konkurenčnosti je nujna pohitritev in poenostavitev postopkov zaposlovanja tujcev

  Na Gospodarska zbornica Slovenije je bil 14.6.2022 organiziran posvet in okrogla miza Zaposlovanje tujcev. Dogodek je bil namenjen iskanju rešitev za pohitritev in poenostavitev postopkov zaposlovanja tujcev. Predstavniki podjetij so izpostavili konkretne težave in predlagali vrsto kratkoročnih interventnih in organizacijskih rešitev. Pohitritev in poenostavitev postopkov je bila tudi rdeča nit okrogle mize, na kateri so sodelovali predstavniki pristojnih ministrstev in Zavoda za zaposlovanje.

  Elektronska prijava nezgode in poškodbe pri delu

  Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije v sodelovanju z Inšpektoratom RS za delo, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje ter Ministrstvom za javno upravo uvaja elektronsko vlaganje Prijav nezgod in poškodb pri delu.

  Arhiv: Poziv k pripombam k osnutku METODOLOGIJE ZA OCENO UČINKOV NA RAZLIČNA DRUŽBENA PODROČJA

  Poziv k pripombam k OSNUTKU METODOLOGIJE ZA OCENO UČINKOV NA RAZLIČNA DRUŽBENA PODROČJA

  Sindikat obrti in podjetništva (SOPS) je obeležil 70 let delovanja.

  Podjetniško trgovska zbornica, kot edina podpisnica Kolektivne pogodbe med delavci in družbami drobnega gospodarstva s strani delodajalcev, je ob tem pomembnem jubileju sindikatu izročila posebno priznanje.

  Arhivi