Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Subvencije delodajalcem za zaposlovanje brezposelnih

    Zavod RS za zaposlovanje je objavil javno povabilo "Nova možnost", na podlagi katerega bodo delodajalci pridobili subvencije, če bodo skladno z razpisanimi pogoji zaposlili brezposelne v starostni skupini od 30. do 50. leta. Delodajalci lahko ponudbe za subvencionirano zaposlitev brezposelnih oddajo na javno povabilo od 24. 8. 2016 od 10. ure. Povabilo je odprto do porabe razpoložljivih sredstev, najkasneje do 10. 10. 2016 do 14.45, ko se izteče končni rok za predložitev ponudb.

    Arhiv: Javna razprava o predlogu Zakona o vajeništvu

    Arhiv: Javna razprava o predlogu Zakona o vajeništvu

    Preko e-demokracije je odprta javna razprava o predlogu Zakona o vajeništvu. Pristojno ministrstvo je določilo rok za oddajo pripomb 19. avgust 2016.

    Arhiv: Ugodnosti za člane GZS PTZ na sejmu Narava Zdravje

    Arhiv: Ugodnosti za člane GZS PTZ na sejmu Narava Zdravje

    Posebna ponudba za razstavljavce na sejmu Narava Zdravje, ki bo od 24. - 27. november 2016 na Gospodarskem razstavišču.

    Arhiv: Poziv za predloge v zvezi s predlaganimi spremembami Zakona o davčnem postopku

    Ministrstvo za finance je v javno obravnavo posredovalo Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o davčnem postopku, s katerim naj bi se odpravile številne administrativne ovire v davčnem postopku. Spremembe se nanašajo na: odpravo administrativnih ovir za davčne zavezance, določitev dodatnih možnosti, ki davčnemu zavezancu omogočajo lažje plačilo davčnega dolga, spremembe višine obresti za odlog in obročno plačilo davka, prepozno predložitev davčne napovedi in davčnega obračuna, predložitev davčnega obračuna na podlagi samoprijave, v primeru, ko davčni organ v postopku davčnega nadzora ugotovi davčno obveznost, davčni inšpekcijski nadzor, davčno izvršbo. Če imate v zvezi s predlaganimi spremembami Zakona o davčnem postopku dodatne pripombe/predloge, vas vabimo, da jih najkasneje do 22.6.2016 pošljete na naslov: igor.knez@gzs.si.

    Arhiv: Testna novica

    Arhiv: Testna novica

    Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je podelila zlata priznanja za odlično kakovost kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic.

    Arhiv: Nove omejitve za male kurilne naprave, ki se dajejo na trg

    V javni obravnavi je osnutek uredbe o spremembah in dopolnitvah Uredbe o emisiji snovi v zrak iz malih in srednjih kurilnih naprav. Če imate v zvezi s predlagano spremembo uredbe pripombe, jih pošljite najkasneje do 17.5.2016

    Arhiv: Mala in srednja podjetja o prilaganju novim razmeram na evropskem trgu

    Na 3. Konferenci MSP so strokovnjaki predstavili mednarodne in domače finančne vire za realizacijo podjetniških idej. Izpostavljeni so bili problemi podjetnikov, ki se pri poslovanju znotraj evropskega trga soočajo z nerazumnimi preprekami in omejitvami. Na osnovi izpostavljenih težav podjetnikov bomo na Vlado RS naslovili Memorandum malih in srednje velikih podjetij z zahtevo po sistemskih spremembah, ki morajo tudi MSP omogočiti rast ter uresničevanje njihovih podjetniških idej. Na konferenci je bilo podjetju GEA College d.d. podeljeno tudi priznanje Pomladni veter, za njihov prispevek k razvoju podjetništva v Slovenskem okolju.

    Arhiv: Prvi mednarodni sejem sodobne medicine MEDICAL

    Poskrbimo za zdravje na sejmu sodobne medicine MEDICAL! Prvi mednarodni sejem sodobne medicine MEDICAL organizira Pomurski sejem od 14. do 16. aprila 2016 v Gornji Radgoni v sodelovanju z Združenjem proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov, ki deluje v okviru GZS Podjetniško trgovske zbornice. Sejem bo povezal nosilce medicinskega napredka, zdravstveno osebje, bolnike in vse, ki skrbite za svoje zdravje in zdravje sočloveka. Predstavljal bo sodobne pripomočke in načine za odkrivanje, zdravljenje in lajšanje bolezni. Ozaveščal bo o pravicah in možnostih, ki izhajajo iz zdravstvenega zavarovanja. Ponudil bo uporabne delavnice in zanimive strokovne posvete.

    Arhivi