Zapri

Novice


Arhiv: Na strokovnem posvetu z Upravno enoto Nova Gorica o postopkih pri zaposlovanju tujcev

Slovensko gospodarstvo se v zadnjih letih sooča s precejšnjim pomanjkanjem delavcev določenih poklicev, ta deficit pa rešujemo tudi s pomočjo zaposlovanja delavcev iz drugih držav. 

Pridobitev enotnega dovoljenja za prebivanje in delo tujca je, zaradi kompleksnosti zakonodaje, razpršene pristojnosti različnih institucij in administrativno zahtevne priprave vloge, za marsikaterega delodajalca precej trd oreh. Upravne enote, ki vodijo postopke enotnih dovoljenj pa na drugi strani še vedno poročajo o povečevanju števila nepopolnih vlog za pridobitev enotnih dovoljenj.

Na strokovnem posvetu, ki smo ga organizirali skupaj z Upravno enoto Nova Gorica, so udeleženci izvedeli  vse o postopku pridobivanja in izdaje enotnega dovoljenja za prebivanje in delo (vložitev vloge, e-vloga, pogoji za pridobitev in potrebna dokazila), podaljšanju enotnega dovoljenje za prebivanje in delo in pisna odobritev za spremembo delodajalca, več o enotnem dovoljenju za samozaposleno osebo in še veliko drugih pomembnih informaciji.

Tema je zelo aktualna, vprašanj pa veliko zato bomo dogodke s podobno vsebino na GZS SPGZ  organizirali tudi v bodoče.


Fotogalerija

Fotogalerija

 

Arhivi