Novice


Brezplačni spletni dogodek: Kaj lahko HUMANIZACIJA TEHNOLOGIJE naredi za vaš posel

V okviru Mreže raziskovalnih umetnosti in kulture (RUK) organizira v sredo, 28. oktobra GZS in SRIP Tovarne prihodnosti brezplačni spletni dogodek za podjetja z naslovom »Kaj lahko HUMANIZACIJA TEHNOLOGIJE naredi za vaš posel« z možnostmi vključitve v različne oblike sodelovanja (laboratoriji, rezidence, raziskave…). RUK je eden ključnih projektov v Sloveniji v smislu priprav na vzpostavitev industrije 4.0.

Odprto gospodarstvo prinaša največ vrednosti

Številke okuženih eksponentno naraščajo tako v Sloveniji in celotni EU. Ob dramatičnem poslabševanju razmer se v gospodarstvu zavedamo resnosti situacije. Zato na prvo mesto postavljamo skrb za zdravje posameznika in družbe. Odgovornost slehernega izmed nas je, da se držimo vladnih ukrepov, ki jih pripravlja stroka, in tako ščitimo zdravje vseh nas, da bi krivuljo okužb čim prej obrnili navzdol. V prvem valu je gospodarstvo z izjemno skrbnostjo in odgovornim ravnanjem preprečilo širjenje okužbe znotraj delovnih okolij. Čeprav je sedaj okužba vdrla tudi v marsikatero podjetje, je nujno, da vitalni del gospodarstva ostane aktiven in v danih razmerah deluje kolikor je mogoče nemoteno. Od tega je namreč odvisna kakovostna preskrba prebivalstva, zaščita delovnih mest in dolgoročna varnost zaposlenih.

POSLOVNI NASVETI V ČASU KORONAVIRUSA

Poslovni nasveti v času koronavirusa - uporabne informacije in primeri dobre prakse v zaščiti pred novim koronavirusom.

Informacija za člane: stališče GZS in SPGZ glede minimalne plače

Na 12. seji Upravnega odbora GZS Severno Primorske gospodarske zbornice, ki je bila v četrtek, 22. 10. 2020 je odbor podprl izhodišča Strateškega sveta za kolektivno dogovarjanje z dne 2.10.2020, za zamrznitev zneska minimalne plače na raven 940, 58 eur za dve leti z interventno zakonodajo PKP6.

Prošnja za delodajalce: V Splošni bolnišnici "Dr. Franca Derganca", Nova Gorica prosijo za finančno pomoč pri nabavi nujno potrebnih medicinskih aparatov za zdravljenje COVID -19 pacientov

V Splošni bolnišnici "dr. Franca Derganca", Nova Gorica prosijo podjetnike in gospodarstvenike iz regije za finančno pomoč v okviru zmožnosti za nakup nujno potrebnih medicinskih aparatov, ki jih bolnišnica potrebuje za zdravljenje COVID -19 pacientov. Za pripravo donacijskih pogodb kontaktirajte direktno na: tajnistvo.direktorja@bolnisnica-go.si

Predstavitev »Predlogov ukrepov za debirokratizacijo Slovenije", Ivan Simič, predsednik Strateškega sveta za debirokratizacijo, 21.10.2020

Spoštovane članice in člani, pošiljamo vam gradivo/prezentacijo na temo »Predlogi ukrepov za debirokratizacijo Slovenije«, ki ga je na »on-line« dogodku predstavil g. Ivan Simič, predsednik Strateškega sveta za debirokratizacijo, ki ga je imenovala Vlada Republike Slovenije letos.

Odgovor Ministrstva za zdravje na pobudo GZS SPGZ "za zagotovitev dostopnega, učinkovitega in kakovostnega izvajanja programov s področja medicine dela, prometa in športa tudi v severnoprimorski regiji"

Na pobudo GZS SPGZ za zagotovitev dostopnega, učinkovitega in kakovostnega izvajanja programov s področja medicine dela, prometa in športa tudi v severnoprimorski regiji smo prejeli odgovor Ministrstva za zdravje. Z odgovorom nismo zadovoljni, zato smo jih ponovno pozvali za odgovor. Ocenjujemo, da so storitve, ki jih potrebujete vi, poslovni subjekti, za izvajanje zakonskih določil s področja varnosti in zdravja pri delu v javnem interesu in da je za to področje lahko pristojno samo Ministrstvo za zdravje.

Pismo gospodarskega ministra Zdravka Počivalška

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je naslovil pismo na zaposlene v gospodarstvu.

Pismo predsednika GZS Boštjana Gorjupa

Ob že drugi razglasitvi epidemije v tem letu se kot posamezniki in kot podjetja soočamo z novimi omejitvami. Hkrati pa sedanjo situacijo razumemo kot priložnost za preboj agilnih podjetij, med katerimi je veliko slovenskih, in s tem za lažje zmanjšanje razvojnega zaostanka za zahodno Evropo - kar je naš strateški cilj v iniciativi Slovenia 5.0.

Arhiv: WEBINAR »CIRCULAR DESIGN« ali »TRAJNOSTNO NAČRTOVANJE«

Vabimo vas na brezplačen webinar, kjer vam bodo strokovnjaki s področja trajnostnega načrtovanja predstavili, kako spremeniti vaš poslovni model iz linearnega v krožno in s tem prispevati k varovanju okolja. KDAJ: 21. oktober 2020, od 10.00 do 12.00 KJE: on-line webinar, povezavo vam bomo posredovali po prijavi, obvezna je predhodna prijava.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.