Novice


Prednovoletno druženje članov Severno Primorske gospodarske zbornice, 3. 12. 2019 v Perli, Nova Gorica

Prijetno vzdušje na prednovoletnem druženju članic in članov Severno Primorske gospodarske zbornice, 3. decembra 2019 v Perli. Glavni ekonomist GZS, Bojan Ivanc je predstavil vpogled v trende na svetovnem trgu v 2020-2012. Sledilo je prijetno druženje ob zvokih raperja Smaal Tokk-a.

 

Arhiv: Predstavitev aktualnih programov nadaljnjega poklicnega izobraževanja in usposabljanja za zaposlene na Šolskem centru Nova Gorica

Šolski center Nova Gorica vas vabi na Dan odprtih vrat, ki bo v torek, 10. 12. 2019, ob 17.00 uri na Šolskem centru Nova Gorica, v učilnici P07 v pritličju Medpodjetniškega izobraževalnega centra (Cankarjeva 8a, 5000 Nova Gorica), kjer vam bodo predstavili aktualne programe nadaljnjega poklicnega izobraževanja in usposabljanja za zaposlene. Programi so namenjeni izboljšanju kompetenc zaposlenih zaradi potreb na trgu dela, večji zaposljivosti in mobilnosti med področji dela ter osebnemu razvoju in delovanju v sodobni družbi.

PEDAGOŠKO-ANDRAGOŠKO USPOSABLJANJE MENTORJEV

Vabimo na 3-dnevno (24 pedagoških ur) pedagoško - andragoško usposabljanje mentorjev v podjetju. Usposabljanje je namenjeno vsem tistim, ki sprejemajo vajence, dijake in študente višjih strokovnih šol na praktično usposabljanje oziroma izobraževanje v podjetju.

Prednovoletno druženje članov Severno Primorske gospodarske zbornice, 3. decembra 2019 v Perli, Nova Gorica

Prijetno vzdušje na prednovoletnem druženju članic in članov Severno Primorske gospodarske zbornice, 3. decembra 2019 v Perli. Glavni ekonomist GZS, Bojan Ivanc je predstavil vpogled v trende na svetovnem trgu v 2020-2012. Sledilo je prijetno druženje ob zvokih raperja Smaal Tokk-a.

Priprave na uveljavitev zakona o minimalni plači - GZS poziva k oblikovanju zakonitih rešitev na ravni dejavnosti

GZS se je v izjavi za javnost odzvala na današnjo novinarsko konferenco ZSSS in Pergam.

Gospodarsko rast upočasnile nižje poslovne investicije in šibka rast turistične potrošnje tujcev

Zgolj 2-odstotna rast na medletni ravni v 3. četrtletju 2019 je precej izven našega intervala pričakovanj (2,6 % in 3,0 %) oziroma nižja od pričakovane srednje vrednosti (2,8 %).

Arhiv: Seminar Investiranje in poslovanje v Srbiji, 5. december 2019, ob 9.30

V sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT Slovenija, Srbsko slovenskim poslovnim klubom Slovenija in Stalno konferenco srbskih mest in občin GZS organizira predstavitev pogojev investiranja ter investicijskih in poslovnih priložnosti v srbskih mestih in občinah, »Investiranje in poslovanje v Srbiji«.

Vrh slovenskega gospodarstva: z ukrepi na področjih inovativnosti, upravljanja s kadri in ugleda do družbe trajnostnega razvoja Slovenija 5.0

Uvedba raziskovalnih vavčerjev in podpora zaposlovanju mladih raziskovalcev v podjetjih, izdelava Karierne platforme za dolgoročno načrtovanje kompetenc prihodnosti, sprejem ciljev in strategije povečanja ugleda blagovne znamke Made in Slovenia ter načrtna debirokratizacija države so ključni ukrepi za prihodnji razvoj Slovenije, je izpostavilo prek 450 vodilnih predstavnikov gospodarstva, politike in drugih javnosti na 14. Vrhu slovenskega gospodarstva. Na dogodku so predstavniki gospodarstva, vlade in znanosti podpisali tudi posebno izjavo za Slovenijo 5.0.

Spodbude malih vrednosti preko vavčerjev

Ob vse hitrejšem zapiranju nacionalnih razpisov za razvoj in inovacije, so preko SPS-a še vedno odprti razpisi za vavčerje. Na voljo je 12 različnih vavčerjev, od patentov, modelov in znamko do digitalnih kompetenc in uvajanja poslovne odličnosti. Javni pozivi za vavčerje so odprti do 31. 3. 2023.

Pobuda za sodelovanje v akciji Drevo za Cerje

Spoštovani, v avgustovskem požaru 2019, je bilo na območju Cerja poškodovanih skoraj 100ha površine gozda pod zaščito Nature 2000. Prizadeto območje, ki se nahaja v neposredni bližini Pomnika Miru na Cerju, skušamo obnoviti v sklopu kampanje DREVO ZA CERJE. Na kampanjo se je do danes odzvalo že 274 posameznikov in 29 podjetji.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.