Novice


EU Business Talks: 2. novembre 2021 ob 14.00 uri, Poljska

Vabljeni, da se udeležite naslednjega poslovnega klepeta »EU BUSINESS TALKS«, ki se bo odvijal v torek, 2. novembra 2021 ob 14. uri po slovenskem času. Tokratni gost bo Piotr Kaczor, izvršni direktor skupine Avia Prime Group, s sedežem v Varšavi na Poljskem. Podjetje se ukvarja z vzdrževanjem, popravilom in prenovo letal.

USTVARJANJE DODANE VREDNOSTI PO KONCEPTU INTINITI DOŽIVETIJ

V četrtek 4. novembra 2021 ob 13.30 uri vas vabimo na brezplačen dogodek izmenjave dobrih praks, na katerem bomo spoznali program Intiniti in možnosti ustvarjanja dodane vrednosti svojim produktom z oblikovanjem nove ponudbe, predvsem s povezovanjem med različnimi deležniki. Koncept je prejel srebrno priznanje GZS SPGZ za produktno-družbeno inovacijo 2021.

Forum Agenti Milano se vrača!

Po letu zatišja zaradi covida-19 bodo 2. in 3. decembra letos na letališču Malpensa v bližini Milana »v živo« potekala srečanja med podjetji in italijanskimi agenti. Z željo, da se bodo dogodka udeležili tudi predstavniki slovenskih podjetij, je na GZS potekala predstavitev gospodarske situacije v Italiji, vloge agentov ter pogojev sodelovanja na letošnjem dogodku. Predstavniki nekaterih podjetij so že izkazali interes za udeležbo, ostale pa GZS obvešča, da je postopek prijave že odprt.

Pomanjkanje zaposlenih eden ključnih izzivov v slovenskem gospodarstvu

Vsaj tretjina podjetij v predelovalnih dejavnostih se sooča s pomanjkanjem kadrov, v storitvenih podjetjih je ta delež dvajset odstotkov. Možni rešitvi na Gospodarski zbornici Slovenije vidimo v prilagajanju izobraževanja in pohitritvi postopkov pri zaposlovanju tujcev.

Zaprosilo za sodelovanje v anketi_Poslovanje z ZK po Brexitu - kakšne so prepreke?

Skoraj dve leti je odkar je Združeno Kraljestvo izstopilo iz EU. Podjetja imajo danes še vedno kar nekaj izzivov pri poslovanju z ZK. V Britansko-slovenski gospodarski zbornici raziskujejo te izzive v okviru ankete. Izsledki bodo nato podlaga za konkretne spremembe, ki jih bodo predlagali vladam EU in ZK.

Gospodarski e-forum, 28. oktober 2021_Žiga Vavpotič

Vabimo vas na Gospodarski e-forum, ki bo v četrtek, 28. oktobra 2021 ob 10h. Z nami bo posebni gost Žiga Vavpotič, nekdanji predsednik uprave Outfit7, pobudnik projekta Simbioza, soustanovitelj Zavoda Ypsilon, predsednik Slovensko-kitajskega poslovnega sveta. E-forum bo potekal preko orodja Zoom.

JAVNI POZIV »VAROVANJE INOVACIJSKEGA POTENCIALA«

Javna Agencija Spirit je konec preteklega tedna objavila Javni poziv »Varovanje inovacijskega potenciala«, katerega predmet je zagotavljanje obratnega kapitala - dodelitev spodbud za sofinanciranje upravičenih stroškov dela raziskovalca, ki ga bo prijavitelj navedel v vlogi na raziskovalno razvojni in inovacijski dejavnosti prijavitelja v obdobju upravičenosti stroškov. Raziskovalec bo moral biti zaposlen za polni delovni čas in biti 100 % angažiran na raziskovalno razvojnem delu za razvoj novih ali znatno izboljšanih proizvodov, storitev in/ali procesov prijavitelja. Najvišja višina subvencije na projekt je 9.991,90 EUR. 1. rok zaključen, naslednji rok: od 09. 05. 2022, 10:00 do 31. 05. 2022, 13:00 (CET)

Arhiv: Slavnostna razglasitev GAZELA 2021

Tour de Gazela 2021 bomo zaključili času primerno: hibridno. Zadnja etapa bo potekala v Narodni galeriji in digitalno segla čez celo Slovenijo ter vse do EXPO Dubaj. Slavnostna razglasitev, kjer bomo spoznali finaliste in izvedeli, kdo je zlata, srebrna in bronasta gazela bo 26. oktobra 2021 z vklopom ob 17.30.

Delodajalske organizacije: Minimalna plača ne sme biti prepuščena zgolj političnemu odločanju

Delodajalske organizacije - Gospodarska zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije, Trgovinska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije - ostro nasprotujejo načinu obravnave višine minimalne plače in z njo povezanega izračuna minimalnih življenjskih stroškov v Državnem zboru (ponovno) brez kakršnega koli predhodnega socialnega dialoga. Zato se 25. oktobra ne bodo udeležile 60. nujne seje Odbora za delo, družino, socialo in invalide, katere sklic je zahtevala SD.

Edini način za reševanje drastičnega porasta cen energentov v gospodarstvu so sredstva iz Sklada za podnebne spremembe

Na izjemen porast cen energentov se predvsem energetsko intenzivna industrija odziva tudi z zmanjšanjem obsega svoje proizvodnje in zamrznitvijo investicijskih odločitev. Zato je Gospodarska zbornica Slovenije na Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) posredovala pobudo glede prerazporeditve porabe sredstev iz Sklada za podnebne spremembe. Pripravila je tudi konkreten predlog sheme za najbolj prizadeta podjetja. Tudi Ministrstvu za infrastrukturo (MzI) bi želela podrobneje pojasniti aktualno problematiko in prikazati možne posledice pasivnosti odločevalcev.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.