Novice


12. VRH SLOVENSKEGA GOSPODARSTVA

Davčno prestrukturiranje, izobraževanje za poklice prihodnosti in ukrepi za reaktivacijo generacije 55+ je nekaj ključnih ukrepov za dosego ambicioznih ciljev za dobrobit delovno aktivnih, starejših 55+ in mladih. Ti so bili izpostavljeni v sodelovanju prek 350 vodilnih predstavnikov gospodarstva, sindikatov in vlade na 12. Vrhu slovenskega gospodarstva, ki ga je organizirala 22.11.2017 Gospodarska zbornica Slovenije (GZS).

NAČRT URAVNAVANJA REGULIRANIH CEN ZA LETI 2017 IN 2018

Vlada Republike Slovenije je na 155. redni seji dne 9.11.2017 sprejela sklep, da mora MGRT z Načrtom uravnavanja reguliranih cen za leti 2017 in 2018 seznaniti neodvisne regulatorje, lokalne skupnosti in gospodarska združenja, da bodo pri oblikovanju cen iz svoje pristojnosti oziroma pri sprejemanju odločitev, ki vplivajo na cene, lahko upoštevali usmeritve Načrta uravnavanja reguliranih cen za leti 2017 in 2018.

Vabilo k pridružitvi v PARTNERSTVO ZA RAZVOJ ČLOVEŠKIH VIROV V GORIŠKI REGIJI

Kot smo vas že seznanili, smo partnerji iz Goriške regije (GZS, Območna zbornica za severno Primorsko, Zavod RS za zaposlovanje, Območna služba Nova Gorica, Šolski center Nova Gorica, Posoški razvojni center, Ljudska univerza Nova Gorica in Ljudska univerza Ajdovščina) dne 18. oktobra 2017 v Novi Gorici podpisali Memorandum o vzpostavitvi partnerstva za razvoj človeških virov. S tem smo želeli poudariti, da se zavedamo pomena učinkovitega medsebojnega sodelovanja pri načrtovanju in razvoju človeških virov na regijski ravni. Da bi v praksi zagotovili hitrejše odzive na aktualne in prihodnje potrebe regije, predvsem pa njenega gospodarstva, vas vabimo, da se nam s podpisom pristopne izjave pridružite.

Arhiv: Vabilo na posvet Tretji pas na slovenskih avtocestah - nujnost takojšnje izgradnje ali dolgoročni projekt - 15. 11. 2017 ob 10.00 uri, Ljubljana

Vabimo vas, da izkoristite to priložnost in se udeležite dogodka v Državnem svetu in tako pripomorete, da se bo pri odločevalcih na področju infrastrukture slišal glas severne Primorske. Za udeležbo je obvezna predhodna prijava in sicer najpozneje do torka 14. 11. 2017 na tel.: 01 478 97 99 ali na email: tjasa.krenn@ds-rs.si

JSMGG je objavil JAVNI RAZPIS NEPOSREDNIH DOLGOROČNIH POSOJIL ZA RAZVOJNE PROJEKTE

JAVNI SKLAD MALEGA GOSPODARSTVA GORIŠKE je v petek, 3. 11. v Uradnem listu RS objavil JAVNI RAZPIS NEPOSREDNIH DOLGOROČNIH POSOJIL ZA RAZVOJNE PROJEKTE.

JSMGG je objavil JAVNI RAZPIS NEPOSREDNIH DOLGOROČNIH INVESTICIJSKIH POSOJIL ZA POSPEŠEVANJE RAZVOJA GOSPODARSTVA

JAVNI SKLAD MALEGA GOSPODARSTVA GORIŠKE je v petek, 3. 11., v Uradnem listu RS objavil JAVNI RAZPIS NEPOSREDNIH DOLGOROČNIH INVESTICIJSKIH POSOJIL ZA POSPEŠEVANJE RAZVOJA GOSPODARSTVA.

REGIJSKA ŠTIPENDIJSKA SHEMA: Odprt javni razpis za izbor projektov sofinanciranja kadrovskih štipendij delodajalcem za šolsko / študijsko leto 2017/2018

Spoštovani delodajalci, objavljen je bil javni razpis za izbor projektov sofinanciranja kadrovskih štipendij delodajalcem za šolsko / študijsko leto 2017/2018. Razpis je odprt do porabe sredstev oziroma najdlje do 28. februarja 2018.

Arhiv: Vabimo vas za sodelovanje v anketi: GOSPODARSKA PRIČAKOVANJA 2018

Spoštovani, vabimo vas k sodelovanju pri anketi GOSPODARSKA PRIČAKOVANJA 2018, s katerim boste pridobili poročilo o pričakovanih trendih v regijskem in slovenskem gospodarstvu. Anketa je vključena v mednarodno poročilo Eurochambres, ki vam ga bomo po izidu poslali. Tam so navedena pričakovanja gospodarstvenikov z evropskih trgov.

Arhiv: Vabljeni na: SDGZ Alpe Adria Business Forum CONFERENCE & EXHIBITION, Pomorska postaja Trst - 10. novembra 2017

Podjetnice in podjetnike, predstavnice in predstavnike gospodarstva, vabimo vas, da sodelujete na SDGZ Alpe Adria Business Forum CONFERENCE & EXHIBITION, Pomorska postaja Trst, ki bo v petek, 10. novembra 2018 med 10.00 in 17.00 uro na Pomorski postaji Trst, Trst, Italija. V drugem delu so predvidena poslovna srečanja (B2B) med italijanskimi, avstrijskimi in slovenskimi predstavniki podjetij. Izkoristite to priložnost in se prijavite na dogodek!