Novice


Davčni paket z grenkim priokusom

Slovenija ima najmanjšo dohodkovno neenakost v EU, ki se je v zadnjem času še zmanjšala. Po včerajšnjem sprejemu amandmaja stranke SD na Odboru za finance DZ, da se meja 5. dohodninskega razreda iz 80.000 evrov letnega bruto dohodka zniža na 72.000 eurov, bo verjetno tako ostalo tudi v prihodnje.

Povabilo potencialnim investitorjem v poslovno cono v Kromberku

Mestna občina Nova Gorica je objavila javno povabilo vsem investitorjem, ki so izkazali interes po vlaganju v poslovno cono v Kromberku in vljudno vabi k izpolnitvi prijavne dokumentacije, na podlagi katere bo komisija za izbor potencialnih investitorjev skladno s pogoji in merili ocenila prijavljene investicijske projekte potencialnih investitorjev. Z izbranimi prijavitelji bo Mestna občina Nova Gorica podpisala pismo o nameri. Prijave zbirajo do 28.oktobra 2019. Upoštevane bodo vse prijave, ki bodo najkasneje do ponedeljka, 28.oktobra 2019, do 15.00 ure prispele po pošti oziroma bodo osebno oddane na naslov: MESTNA OBČINA NOVA GORICA, Trg Edvarda Kardelja 1, 5000 Nova Gorica (soba 36, 1. nadstropje).

V A B I L O: gospodarska delegacija v Vietnam, 4.-9. nov. 2019

V Hanoju bo 7. in 8. novembra 2019 potekalo drugo zasedanje slovensko vietnamske medvladne komisije za gospodarsko sodelovanje. Zasedanje bo na slovenski strani vodil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo gospod Zdravko Počivalšek.

UO GZS o zdravstvu in socialnem dialogu

Člani UO GZS so z ministrom za zdravje Alešem Šabedrom razpravljali o aktualnem dogajanju na področju zdravstva in o načrtih ministrstva v tekočem mandatu, obravnavali pa so tudi področje socialnega dialoga ter se seznanili s poročilom o delu strateških svetov.

Brezplačno usposabljanje za pridobitev NPK Vodja proizvodnje

V okviru projekta Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc, ki je namenjen vsem s srednjo poklicno ali nižjo izobrazbo in so starejši od 45 let, vas vabimo na BREZPLAČNO usposabljanje, ki prinaša vsa potrebna poklicna znanja s področja vodenja proizvodnje.

Podatki in umetna inteligenca - Motor za rast konkurenčnosti gospodarstva

Združenje za informatiko in telekomunikacije pri GZS in SRIP IKT Horizontalna mreža v sodelovanju z Ministrstvom RS za gospodarski razvoj in tehnologijo organizira osrednjo poslovno konferenco s področja velikih podatkov in umetne inteligence GoDigital 2019.

GZS podpira paket davčnih sprememb

Gospodarska zbornica Slovenije je skupaj z drugimi delodajalskimi organizacijami – Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije, Trgovinsko zbornico Slovenije, Združenjem delodajalcev Slovenije in ZDOPS, pisno podprla paket predlaganih davčnih sprememb, zajetih v predlogih zakonov o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini, Zakona o davku od dohodkov pravnih oseb, Zakona o davku od dobička od odsvojitve izvedenih finančnih instrumentov ter Zakona o davčnem postopku.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.