Zapri

Novice


Arhiv: Podeljena priznanja inovatorjem severne Primorske

GZS-Območna zbornica za severno Primorsko je 13. junija 2012 organizirala že XVII. Srečanje gospodarstvenikov Primorske, na katerem so bila podeljena priznanja najboljšim inovatorjem regije za leto 2011:

  • 6 zlatih priznanj,
  • 6 srebrnih priznanj in
  • 3 bronasta priznanja.
     

Uporabniki Apple naprav si lahko ogledate fotogalerijo na povezavi.

VIDEOGALERIJA

Miloš Šturm, predsednik UO GZS-OZ za severno Primorsko


Mirjam Božič, direktorica GZS-OZ za severno Primorsko
 

Prejemniki priznanj
 

NAZIV INOVACIJE

INOVATORJI

PODJETJE

VRSTA PRIZNANJA

1 Polisulfid z znižano toplotno prevodnostjo

Uporaba tega polisulfida preprečuje direkten prenos toplote skozi material- okenskega okvirja.

Bojan Bratuž, Alda Beguš, Mojca Japelj Fir, Aleš Kralj

TKK Srpenica ob Soči d.d., Srpenica

Zlato

2. Solarni mikroinverter

Solarni mikroinverter je elektronska naprava, ki pretvarja nizko enosmerno napetost, proizvedeno s pomočjo sonca v izmenično napetost sinhronizirano z omrežno napetostjo. Inverter je montiran direktno na okvir panela in je razvit s ciljem življenske dobe enake dobi solarnega panela.

Vojko Blažič

Iskra Avtoelektrika d.d., Šempeter pri Gorici

Zlato

3. Frekvenčni pretvornik za hibridna vozila

Frekvenčni pretvornik pretvarja baterijsko enosmerno napetost električnega vozila v trifazno napetost primerne oblike in frekvence za pogon elektromotorja. odlikujejo ga: veliki izkoristek, velika tokovna zmogljivost, zanesljivo delovanje in napreden regulacijski algoritem.

Igor Kljun, Mitja Zavadlav, dr. Gorazd Modrijan, Gregor Žigon, Saša Marušič

Iskra Avtoelektrika d.d., Šempeter pri Gorici

Zlato

4 Elektronski krmilnik MAN

Elektronski krmilnik ustreza strogim zahtevam po funkcionalnosti, varnosti in življenski dobi. Poleg krmiljenja plamenske čepne svečke nadzoruje tudi delovanje magnetnega ventila, ki omogoča dovod dizelskega goriva na svečko. Z razvojem le tega družba Hidria AET vstopa na trg krmilnikov za segment tovornih vozil.

Peter Uršič, Jaka Kleč, Klemen Dobravec, Ivan Konavec, Aleš Kranjc, Simon Ostrožnik

HIDRIA AET Tolmin d.o.o., Tolmin

Zlato

5. Večnamenski kmetijski obdelovalni stroj

Večnamenski kmetijski obdelovalni stroj, ki ga je razvil Gregorič Ivan - inovator že same besede povedo, kaj vseta stroj zmore. Možna je uporaba z 28 delovnimi priključki in raznimi funkcijami.

Ivan Gregorič - aktualni slovenski inovator je dobitnik številnih zlatih priznanj in nagrad; Najboljša inovacija na EUREKI (RIF 2009), zlata medalja IENA Nemčija, zlata medalja Beograd, zlata medalja MOS Celje, Zlata plaketa ARCA Zagreb,.....

Gregorič Ivan

Gregorič Ivan - (aktualni slovenski inovator - dobitnik vrste evropskih priznanj)

Zlato

6. Easy chem

Easy chem je popolnoma nov izdelek, ki je namenjen praznjenju posod kemičnih stranišč, ki se uporabljajo v počitniških prikolicah in avtodomih. Sistem je zaprt, zato preprečuje pljuskanje vsebine posode po prostoru, enostavno je splakovanje, uporabnik je vizualno ločen od vsebine posode.

Rado Kotar

TORAKS, tehnično svetovanje d.o.o., Nova Gorica

Zlato

7. Stroj za kontrolo kakovosti grelca čepne/plamenske svečke

Z novo napravo je družba pridobila sistem, ki na enem mestu omogoča temeljito preverjanje kvalitete izdelka in tako bistveno zmanjša oportunitetne stroške in novo tehnološko referenco.

Davorin Rejc, Gregor Kuštrin

HIDRIA AET Tolmin d.o.o., Tolmin

Srebrna

8. Naprava za 100 - odstotno avtomatsko optično kontrolo rotorskih paketov

Nova naprava je namenjena meritvam rotorskih paketov. Zaradi izjemno visokih standardov kvalitete, ki jih je postavil kupec, je podjetje razvilo napravo, ki omogoča 100% merjenje karakteristik zahtevnih geometrijskih oblik in sledljivost vsakega paketa.

Primož Tavčar, Edi Tratnik, Boštjan Šturm

HIDRIA ROTOMATIKA d.o.o., Spodnja Kanomlja

Srebrno

9. ISIM - Integralni sistem igralnih miz

To je sistem, ki omogoča informacijsko podporo poslovnim procesom igralnih miz. Programske rešitve pa omogočajo integracijo sistema z ostalimi ključnimi informacijskimi sistemi igralnice ter inovativen pristop k merjenju igre gostov z avtomatskim urejevalnikom žetonov.

Aleksander Birsa, Boštjan Kodre, Primož Kovač, Aleksander Pintar, Damjan Vodopivec

HIT d.d., Nova Gorica

Srebrno

10. Robotiziran stroj za odkrivanje pokrova in izvlačenje kruha

Inovativni stroj se odlikuje po tem, da združuje operacije dveh običajnih stroje, ki se izvedejo znotraj enega cikla. Prvič je bil za ta namen uporabljen industrijski robot. Vsi koraki znotraj cikla so robotizirani.

Edo Bizjak, Tomaž Kenda, Damjan Zavrtanik

Gostol - Gopan d.o.o., Nova Gorica

Srebro

11. Ciklotermična tunelska peč nove generacije

Predmet inovacije je nova generacija ciklotermičnih tunelskih peči, ki se uporabljajo za industrijsko peko raznih vrst kruha. Glaven povdrek pri razvoju te peči je na prihranku energije, tako plina kot pare, električne energije in prostora.

Matej Petrič, Luka Bambič

Gostol - Gopan d.o.o., Nova Gorica

Srebro

12. Produkt Admiral Detection

Produkt Admiral Detection združuje funkcionalnosti za namenom omogočiti zavarovalnicam odkrivanje najkompleksnejših goljufij, namenjenih avtomobilskemu in zdravstvenemu zavarovanju. Produkt ni varovan s patentom, ampak s poslovno skrivnostjo.

Vsi zaposleni

Optilab d.o.o., Ajdovščina

Srebro

13. Stroj za merjenje tesnosti

Naprava je nastala iz potrebe po preciznih, hitrih in zanesljivih strojih za merjenje puščanja aluminijastih odlitkov, prav tako omogoča označevanje, dolgoročno spremljanje izdelkov skozi proizvodnjo in sledenju podatkov za nazaj, zlasti pri izdelkih namenjenih avtomobilski industriji.

Janez Pavšič, Ivan Špacapan, Ljubo Likar, Miha Sedej

HIDRIA ROTOMATIKA d.o.o., Spodnja Kanomlja

Bron

14. Predelava robotske celice livarskega stroja iz CWA200 OM na CWA50 OE

Inovacija obsega novo robotsko prijemalo, ki so ga integrirali v funkcioniranje livarskega robota v robotski celici ob livarskem stroju, ki robotu omogoča hitrejše delovanje, večjo zanesljivost delovanja, omogoča boljšo kontrolo izdelka med samim procesom ter tako maksimizira izkoristek livarskega stroja. S to predelavo robotske celice je rešeno ozko grlo, kar služi boljšemu delovanju tudi ostalih procesov.

Tomaž Rupnik, Janez Fajdiga

HIDRIA ROTOMATIKA d.o.o., Spodnja Kanomlja

Bron

15. Razvoj moderne peskalne turbine

Z razvojem novega koncepta turbine so dosegli hitro menjavo obrabljivih delov turbine, visok izkoristek, znižanje vibracij in hrupa pri čemer se lažje dosega zahtevam standardov o delovanju strojev.

Damjan Jurjavčič

Gostol TST d.o.o., Čiginj

Bron

 

Fotogalerija

 

Arhivi