Zapri

Novice


Arhiv: Posvetovalna skupina za krizno situacijo v Ukrajini, Rusiji in Belorusiji: proti ukinitvi SWIFT-a

Aktualno

Posvetovalna skupina za krizno situacijo v Ukrajini, Rusiji in Belorusiji:
proti ukinitvi SWIFT-a

Posvetovalna skupina za krizno situacijo v Ukrajini, Rusiji in Belorusiji: proti ukinitvi SWIFT-a

Na današnjem srečanju Posvetovalne skupine za krizno situacijo v Ukrajini, Rusiji in Belorusiji, ki bo delovala v okviru Gospodarske zbornice Slovenije, so se zbrali predstavniki slovenskih podjetij, ki so intenzivno vpeta v poslovanje z Ukrajino, Rusijo in tudi Belorusijo. Danes so izoblikovali tudi konkretne predloge, najpomembnejši se nanašajo na pridružitev državam, ki nasprotujejo ukinitvi SWIFT-a, zavarovanje terjatev za projekte, ki so že v teku ter oblikovanje tima v okviru Centra za mednarodno poslovanje pri GZS, ki se bo odzival na vprašanja posameznih podjetij.

Posvetovalna skupina bo imela v prihodnjem obdobju pomembno vlogo pri oblikovanju stališč in predlogov ukrepov za Vlado in diplomacijo, podjetja pa bodo v njenih okvirih izmenjevala informacije in dobre prakse.

 

Sestanka posvetovalne skupine se je udeležilo petnajst predstavnikov ključnih podjetij, ki so poslovno močno usmerjena na trge Ukrajine, Rusije in Belorusije. Pozdravili so pobudo za oblikovanje navedene skupine pri GZS in izpostavili aktualne izzive in dileme glede aktualnih in bodočih projektov. Med osrednje izzive so umestili vprašanje dokončanja aktualnih projektov na kriznih območjih, naložbena tveganja, plačilni promet, zavarovanje terjatev, dvojnost poslov, oblikovanje varnih transportnih koridorjev ter stabilnost energetske in surovinske oskrbe.

Fotogalerija

 

Arhivi