Novice


Arhiv: 7. razširjena seja Upravnega odbora GZS Območne zbornice za severno Primorsko


Na 7. seji Upravnega odbora GZS OZ za severno Primorsko, ki je bila dne 6. 10. 2016 na sedežu uprave družbe Salonit Anhovo d.d., smo med drugim obravnavali napredek pri iskanju rešitev problematike z električno energijo v Zgornjem Posočju in cestne infrastrukture v regiji.

Družba Elektro Primorska je že izvedla kratkoročne sistemske ukrepe, ki so pokazali želene učinke in izboljšali zanesljivost in kakovost napajanja z električno energijo. Pričeli so tudi z izvajanjem načrtovanih srednjeročnih ukrepov oz. z izgradnjo RTP Kobarid. Dogovorili smo se, da obdobje podrobnega spremljanja stanja napajanja v poslovni coni Bovec podaljšamo za obdobje enega leta.

Upravni odbor se je seznanil tudi z informacijami o stanju izvajanja obnov oz. priprav za obnove na kritičnih odsekih v regiji in ugotavlja, da delo zaenkrat poteka v sprejemljivih časovnih okvirjih. Gospodarstvo težko pričakuje tudi obnovo cestišča na odseku hitre ceste Selo-Vrtojba ter izgradnjo testnih polj za že več let obljubljeno protivetrno zaščito na hitri cesti proti Razdrtem. Trenutno imamo le trdno zagotovilo politike in pričakujemo pričetek z izvedbo v prihodnjem letu.

Udeležence je po zaključku seje nagovoril predsednik uprave družbe Salonit Anhovo Julijan Fortunat. Skupaj s članom uprave dr. Tomažem Vukom sta članom upravnega odbora predstavila načrte družbe, proizvodni proces ter v tem trenutku največjo primorsko investicijo, ki je v gradnji v družbi Salonit Anhovo. Izločevalec kloridov in sistem za doziranje 3D odpadkov bosta povečala energetsko učinkovitost, zmanjšala vplive na okolje (ki so že sedaj po vseh meritvah pod mejnimi vrednostmi) in zagotovila boljše obvladovanje proizvodnega procesa ter s tem tudi boljšo kakovost cementa.

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Arhivi