Novice


Arhiv: SESAME Net - priložnost tudi za slovenska podjetja

SESAME Net – priložnost tudi za slovenska podjetja

V sklopu evropskega raziskovalnega projekta SESAME Net, katerega koordinator je novogoriško podjetje Arctur, je mreža superračunalniških centrov iz cele Evrope razvila orodje, s pomočjo katerega lahko podjetja ocenijo lasten potencial za uporabo superračunalniških simulacij.

V par korakih lahko podjetje brezplačno preveri,  ali je primerno za uporabo superračunalniških tehnologij (HPC ali High Performance Computing). Marsikatero podjetje se namreč ne zaveda priložnosti, ki jih danes omogoča HPC. Večina podjetnikov namreč meni, da so te tehnologije rezervirane le za velika podjetja z bogatim proračunom za raziskave in razvoj ter velikim številom znanstvenih sodelavcev.  Prav v zadnjih letih se je način nudenja HPC storitev spremenil tako, da omogoča tudi malim in srednjim podjetjem dostop do razmeroma drage strojne in programske opreme po načelu »plačila po porabi«. 

V Evropi in v svetu je že ogromno primerov dobre prakse, pravih pravcatih zgodb o uspehu. In to iz zelo različnih področij: od livarn, izdelovalcev plastičnih izdelkov,  projektantskih birojev ali finančnih analitikov. Mnogo evropskih in nacionalnih razpisov stimulira uporabo HPC v malih in srednjih podjetjih, saj je dokazano, da se investicija v to področje vrne najmanj s faktorjem 10.

Vse kar mora podjetje storiti je, da se vključi v mrežo SESAME Net in izpolni vprašalnik. Na podlagi podanih odgovorov sistem samodejno izvede oceno potenciala in uporabniku pošlje rezultate v razumljivi obliki skupaj s priporočili, s pomočjo katerih lahko podjetje svoj potencial še izboljša. Ves čas, tudi po opravljenem ocenjevanju, je podjetniku na voljo pomoč s strani SESAME Net partnerjev: tako v obliki osebnega mentorstva kot tudi on-line tehničnega foruma, gradiv za usposabljanje in novic glede aktualnih razpisov priložnosti za sofinanciranje.

In to BREZPLAČNO za vse, ki boste opravili ocenjevanje do konca marca 2017!!

Opravite brezplačno registracijo še danes na www.network.sesamenet.eu!

Kontakt:

Martina Murovec
Arctur d.o.o.
info@arctur.si, tel: 05 3029070

How can your company benefit from HPC services.pdf

Fotogalerija





 

Arhivi