Novice


Arhiv: Na srečanju gospodarstvenikov s župani v organizaciji GZS Severno Primorske gospodarske zbornice govorili o ukrepih na področju gospodarstva, ki jih načrtujejo občine in o pričakovanjih gospodarstva

Cerje, 12. 2. 2020

 

Severno Primorska gospodarska zbornica igra pomembno povezovalno vlogo med predstavniki gospodarstva in različnih deležnikov na območju severnoprimorske, kar so dokazali tudi s srečanjem županov šestih občin in gospodarstvenikov, ki je potekalo na Cerju.

Župani so predstavili gospodarsko kondicijo posamezne občine in ukrepe, s katerimi želijo prispevati k bolj stimulativnemu poslovnemu okolju. Izpostavili so nekaj skupnih, regijskih projektov, kjer bi bilo potrebno več povezovanja. Eden takih je zagotovo turizem.

Govora je bilo o vzpostavitvi primernejše infrastrukture, brez katere ni razvoja, trn v peti so predvsem pomanjkljive kolesarske povezave. Govora je bilo tudi o morebitnem logističnem centru, ki naj bi nastal ob avtocesti iz smeri Šempasa proti MMP Vrtojba, prvi koraki za razvoj le tega so že narejeni.

Gospodarstveniki so izpostavili kar nekaj težav in dali pobude, ki jih bodo v bodoče poskušali realizirati prav pod taktirko Severno Primorske gospodarske zbornice. Skupaj naj bi nastopili tudi s pripombami pri pripravi dveh strateških dokumentov, kar je izpostavil direktor SENG-a, mag. Radovan JEREB: »celovitega nacionalnega energetskega in podnebnega načrta za obdobje do leta 2030 predvsem pa pri Strategiji prostorskega razvoja Slovenije, ki je strateški nacionalni dokument, ki bo za desetletja opredelil kakovosten prostorski razvoj naše države.« Predstavniki izobraževalnih ustanov so pozvali prisotne k tesnejšem povezovanju in oblikovanju skupne strategije na področju izobraževanja.

Okrepiti gospodarski razvoj v ožjem in širšem prostoru, to je vodilo domače zbornice, potrjuje direktorica mag. Nevenka Volk Rožič, ki je bila z odzivom in razpravo zadovoljna. Naslednje srečanje z župani iz občin Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid in Tolmin in gospodarstveniki, bo 4. marca v Bovcu.

Več informacij in izjave udeležencev najdete  tu.


 


 

 

 

 

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Arhivi