Novice


Arhiv: Stanje in poslovanje z različnimi državami

Dogajanje v drugih državah

POSLOVANJE S POSAMEZNIMI DRŽAVAMI
  • Kakšne so aktualne razmere v Nemčiji, Franciji,… Več...
DNEVNI MIGRANTI IZ HRVAŠKE
Dnevni prehod je možen z odločbo - dogovorom, da zaposleni v »samoizolaciji« opravlja pot: dom - mejni prehod- delodajalec in nazaj.
Vse razpoložljive informacije:
Hrvatska gospodarska komora - Odjel za Zajednicu nezavisnih država i CEFTA tržište / Sektor za međunarodne poslove i EU
Tel.: +385 1 4561 – 696
E-pošta: gmasnec@hgk.hr
http://www.mvep.hr/hr/mediji/priopcenja/mjere-za-jacanje-nadzora-nad-sirenjem-koronavirusa-za-hrvatske-i-strane-drzavljane-koji-ulaze-u-republiku-hrvatsku,32734.html

Ministrstvo za zunanje zadeve RS Direktorat za mednarodno pravo in konzularno pomoč AVTOMOBILSKE TOVARNE PO EVROPI
  • V skladu z ukrepi francoske vlade je Renault zaprl vse proizvodne obrate na 12 lokacijah po Evropi. Odločitev, ki vpliva na delovna mesta 18.000 zaposlenih, je bil sprejeta v skrbi za zdravje zaposlenih.
Ažurne informacije za evropsko avtomobilsko industrijo najdete tukaj - https://europe.autonews.com/ 

 

TRENUTNE RAZMERE ZA POŠILJKE V DRŽAVE EU, ZDA IN KITAJSKO (Izredno obvestilo DHL, 18.3.2020)
  • Italija: Večina naših storitev ostaja v celoti operativnih v celotni Italiji. Še naprej tako nadaljujemo s sprejemanjem in obdelavo dokumentnih pošiljk, paketov in tovora za Italijo. Zaradi trenutnih lokalnih omejitev in posebnih pogojev pa se pričakuje nekaj zamud pri storitvah.
  • Evropa: Potek dogodkov po vseh državah spremljamo zelo natančno. Kot jasno navajajo oblasti, se zapiranje meja ne nanaša na tovorni prevoz, ki ostaja v celoti delujoč in je morda ponekod le delno upočasnjen zaradi zdravstvenega nadzora na mejah.
  • Kitajska: Za zdaj še vedno ostajajo nekatere zapore, zlasti v Wuhanu. Zaradi tega DHL-ove storitve prevzema, dostave in skladiščenja v provinci Hubei ostajajo zaustavljene, drugod potekajo storitve normalno.
  • ZDA: Vse pošiljke v ZDA so še vedno mogoče kljub trenutni 30-dnevni prepovedi potovanj iz EU v ZDA. Prepoved namreč velja za potniški promet in ne vpliva na naše storitve, le-te še vedno potekajo brez prekinitev.

Fotogalerija





 

Arhivi