Novice


Arhiv: SPREMEMBA - ODPRTOST TRGOVIN Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom

Sporočamo, da je v petek prišlo do spremembe Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji.

Z Odlokom o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v RS se:

  • natančneje določa prodajalno z živili iz prve alineje prvega odstavka v 2. členu Odloka
  • v izjeme od prepovedi dodaja prodajalne s hrano za živali,
  • začasno določa obratovalni čas prodajaln z živili in kmetijskimi pridelki, razen za mikro in majhne družbe, samostojne podjetnike posameznike ter zadruge.

Za prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo živila, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, se določi obratovalni čas od vsaj 8.00 ure (lahko tudi prej) in najmanj do 18.00 ure.

Hkrati se določa tudi izjemo od sicer z odlokom določenega obratovalnega časa prodajaln z živili in kmetijskimi pridelki, in sicer za mikro in majhne družbe, samostojne podjetnike posameznike ter zadruge, ki bodo v skladu z odlokom lahko same določale obratovalni čas na podlagi njihove poslovne odločitve, kar je nujno zaradi organiziranja delovanja le-teh v okviru obstoječega kadra in običajnega obratovalnega časa.

Ta odlok je začel veljati 21. marca 2020 ob 00.00 uri.

Vir: https://www.gov.si/novice/2020-03-20-odlok-o-spremembah-in-dopolnitvah-odloka-o-zacasni-prepovedi-ponujanja-in-prodajanja-blaga-in-storitev-potrosnikom/

Fotogalerija





 

Arhivi