Novice


Arhiv: Poslovanje Zavoda RS za zaposlovanje v času epidemije koronavirusa

Obvestilo Zavoda RS za zaposlovanje

Spoštovani.

Zaradi epidemije koronavirusa, od 13.3.2020 do preklica  Zavod RS za zaposlovanje za stranke ne posluje osebno, ampak preko telefona, nabiralnika, navadne  in elektronske pošte.

V teh kriznih razmerah se je prenekateri delodajalec znašel v stiski, ki jo rešuje tudi z odpuščanjem delavcev. Veliko nas kontaktirajo tudi delavci,  ki jim je (oz. jim bo v kratkem) prenehalo delovno razmerje in bi se želeli prijaviti v našo evidenco in uveljavljati denarno nadomestilo iz naslova brezposelnosti. Zato vam posredujemo povezavo na našo spletno stran www.ess.gov.si  , kjer so na voljo ažurirane informacije tako za brezposelne (prijava na Zavodu, uveljavljanje denarnega nadomestila, obrazci, krizne telefonske številke idr.) kot tudi za delodajalce (Izvajanje interventnih ukrepov, kontakti pisarn za delodajalce idr.).

Izpolnjene in podpisane obrazce za prijavo v evidenco brezposelnih, ki je podlaga za uveljavljanje denarnega nadomestila, nam stranke lahko posredujejo:

- po pošti ali

- pustijo v nabiralniku, ki je pred vhodom Urada za delo ali

- posredujejo na elektronski naslov  gpzrsznovagorica@ess.gov.si    ali

- oddajo elektronsko  preko portala www.PoisciDelo.si

Delodajalci pa bodo elektronsko vlogo za uveljavljanje povračila nadomestila plač oziroma prispevkov na podlagi Zakona o interventnih ukrepih na področju plač in prispevkov (ZIUPPP) lahko oddali na zavodskem Portalu za delodajalce: https://www.zadelodajalce.si/   Pred prvo uporabo portala se je potrebno registrirati. Navodila in obrazec vloge bodo objavljeni na naši spletni strani takoj po uveljavitvi ZIUPPP.

prijavni_obrazec_evidencaBO.pdf

ZRSZ_vloga_za_denarno_nadomestilo.pdf

Fotogalerija





 

Arhivi