Novice


Arhiv: Obvestilo vsem, ki poslujete na območju Občine Ajdovščina

Spoštovani delodajalci,

ob polnoči je pričel veljati vladni Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS ter prepovedi gibanja izven občin.

Povezano z odlokom vas obveščam, da:

  1. so prihod in odhod na delo, izvajanje delovnih nalog in opravljanje gospodarskih dejavnosti izjeme, za katero prepoved gibanja izven občine stalnega ali začasnega prebivališča ne velja.
  2. izdajanje potrdil o kraju dela za vaše zaposlene, ki ne prebivajo na območju občine Ajdovščina, zaenkrat ni predvideno. V kolikor bomo v naslednjih dneh opažali zlorabe, se odločitev lahko spremeni, o čemer vas bomo posebej obvestili.

Prosim vas, da v ponedeljek obvestite vse vaše zaposlene (v vseh izmenah), ki nimajo stalnega ali začasnega prebivališča na območju občine Ajdovščina, da se v skladu z Odlokom pred, med ali po delu na območju občine Ajdovščina ne smejo zadrževati, niti na območju Občine Ajdovščina ne smejo dostopati do trgovin, drogerij, bencinskih črpalk, bank, pošt ali avtomobilskih servisov. Vse te storitve lahko koristijo le v občini svojega prebivališča. Izjemoma se lahko na območju občine Ajdovščina zadržujejo za opravljanje kmetijskih ali gozdarskih dejavnosti, za varstvo in pomoč osebam ali nego družinskih članov, za dostop do lekarn in zdravstvenih storitev ter za ostale nujne primere.

Obenem vas obveščam, da bomo na ravni regije v obdobju prihodnjih 14 dni izvedli anketo v gospodarskih subjektih, s katero želimo dodatno preučiti prizadetost podjetij zaradi epidemije koronavirusa. Anketo bomo izvajali v sodelovanju z regijsko GZS in območnimi OZ. Na podlagi pridobljenih rezultatov bomo na Vlado RS naslovili pozive za dodatno ukrepanje in načrtovali ukrepe občin za sanacijo stanja, v katerega nas je epidemija pripeljala. Prosim, da se anketiranju odzovete in nam s tem pomagate do čim bolj popolnih in točnih podatkov.

Zahvaljujem se vam za sodelovanje in vam želim uspešno prilagoditev trenutnim razmeram. Poskrbite za zdravje vas in vaših zaposlenih.

Za informacije, potrebe ali pobude sem vam na voljo.

Lep pozdrav,

Tadej Beočanin

Župan Občine Ajdovščina

Fotogalerija





 

Arhivi