Novice


Arhiv: Izjava za javnost - PODJETJA POZIVAJO K HITROSTI, DOSTOPNOSTI IN ENOSTAVNOSTI UKREPOV ZA PODPORO GOSPODARSTVA IN PONOVNEGA ZAGONA SLOVENIJE

PODJETJA POZIVAJO K HITROSTI, DOSTOPNOSTI IN ENOSTAVNOSTI UKREPOV ZA PODPORO GOSPODARSTVA IN PONOVNEGA ZAGONA SLOVENIJE 

Število brezposelnih je bilo v torek za 9.589 oseb višje kot v istem obdobju lani. Sredi marca je bilo za 3.031 manj kot v istem času lani. Tudi zato so predstavniki Gospodarskega kroga – Gospodarska zbornica Slovenije, Združenje Manager, SBC - Klub slovenskih podjetnikov, AmCham Slovenija, Slovensko-nemška gospodarska zbornica in Britansko-slovenska gospodarska zbornica - na današnji spletni novinarski konferenci predstavili usmeritve Vladi RS in predloge ukrepov za izboljšanje pogojev poslovanja v času kriznih razmer in za zajezitev posledic pandemije COVID-19. Izpostavljajo hitrost, dostopnost in enostavnost ukrepov, krepitev likvidnosti, prožnost trga dela in ponovno vzpostavitev delovanja državnih uradov in sodišč. 

Člani Gospodarskega kroga so enotni, da se moramo z boleznijo COVID-19, po prvem šoku, naučiti živeti. Novi varnostni ukrepi bodo še dolgo z nami. Ob njihovem doslednem upoštevanju mora biti skupni cilj ohranitev čim večjega števila aktivnih delovnih mest, da bomo kot družba lažje in hitreje preživeli sedanje izjemno zahtevno obdobje. Nujen je ponoven zagon gospodarstva v novi realnosti. Zato člani Gospodarskega kroga Vlado RS podpirajo v prizadevanjih za postopno sproščanje posameznih dejavnosti. 

Fotogalerija





 

Arhivi