Novice


Arhiv: Pomoč osebam pred izgubo zaposlitve - SPIN

GZS Zbornica osrednje regije je promotor in podpornik projekta SPIN, ki je voden pod taktirko Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije in je financiran iz Evropskega socialnega sklada in sredstev Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve in enake možnosti. 

SPIN je program vključevanje oseb, ki so pred izgubo zaposlitve (so že v procesu odpuščanja) oziroma je njihova zaposlitev ogrožena.

Program je namenjen zaposlenim osebam:

  • v času trajanja odpovednega roka v primeru redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi s strani delodajalca;
  • ki se jim pogodba o zaposlitvi za določen čas izteka najkasneje čez tri mesece;
  • tistim, ki zaradi kadrovskih, organizacijskih in tehnoloških sprememb poslovnega procesa potrebujejo znanja/kompetence in karierni razvoj, glede na potrebe zaposlitve na novih delovnih mestih oz. za ohranitve zaposlitve na istem delovnem mestu s spremenjenim opisom delovnih nalog;
  • zaposlene osebe, ki imajo zaposlitev, v zvezi s katerimi je iz poslovne dokumentacije delodajalca razvidno, da bo njihovo delo postalo nepotrebno.

Zaposleni morajo imeti stalno ali začasno prebivališče v Zahodni kohezijski regiji (v Osrednjeslovenski, Gorenjski, Goriški ali Primorski regiji). Opomba: V nadaljevanju je podana tudi informacija za Vzhodno kohezijsko regijo (Notranjska, Dolenjska, Zasavje, Posavje, Koroška, Savinjska in Pomurje, razen Štajerske).        

V okviru projekta SPIN je na voljo tako individualno karierno svetovanje, kot tudi različna usposabljanja za nadgraditev kompetenc, ki jih potrebujejo udeleženci (npr. tuji jeziki, delo z računalniškimi programi, družbenimi omrežji, podjetniške veščine, pridobivanje certifikatov, ipd.).

Program je subvencioniran in za udeležence v celoti brezplačen.  Na voljo je do 100 ur različnih brezplačnih usposabljanj za pridobitev novih znanj, kompetenc.  

V luči sprememb na trgu dela zaradi epidemije Covid 19, ki žal vplivajo na neljube odločitve delodajalcev po zmanjšanju števila zaposlenih želi Zbornica osrednjeslovenske regije omogočiti vsem članom GZS, da se v čim večjem številu seznanijo z možnostmi, ki jih za zaposlene, kot tudi za delodajalce ponuja programa SPIN.

V sodelovanju s partnerjem projekta SPIN iz osrednjeslovenske regije, našim članom - Zavod Meta (ostali partnerji so še: OSO KS 90, Primorska gospodarska zbornica, Competo, d.o.o. in Svet gorenjskih sindikatov) se bodo v juniju, vsako sredo ob 9h izvajala kratka (max. 40 minut – Predstavitev programa SPIN + Vprašanja in odgovori) Zoom srečanja.  

Vse, ki bi želeli še več informacij, prosim pokličete za:

  • Zahodno kohezijsko regijo:
    • neposredno na številko projekta SPIN 030/756 725,
    • GZS PGZ 041/365756, ga. Ingrid Trobec
    • GZS ZOR 01/58 98 174, ga. Mojco Pavlič.
  • Vzhodno kohezijsko regijo:
  • GZS SŠGZ  03/ 89 84 202, ga. Tanja Drofelnik.

EKIPA GZS SPGZ

Fotogalerija





 

Arhivi