Novice


Arhiv: Webinar: Delo od doma pod drobnogledom

Delo od doma pod drobnogledom

V času epidemije koronavirusa je delo od doma od blizu spoznal marsikateri delodajalec in skoraj vsak zaposleni. Po eni strani ta oblika dela ponuja veliko možnosti, po drugi pa skriva še veliko neodgovorjenih vprašanj in pred marsikatere delodajalce in delavce postavlja ovire za izvajanje.

Webinar bo v četrtek, 11. junija 2020 od 10. do 11. ure.

Vabimo vas, da se udeležite webinarja, kjer bomo delo od doma vzeli pod poseben drobnogled. Zlasti želimo osvetliti, kako bi delo od doma tudi v času po koronavirusu ohranili kot fleksibilno obliko pogodbe o zaposlitvi v interesu obeh strank. Z vabljenimi predstavniki MDDSZ, IRSD,predstavniki gospodarstva ter strokovnjaki GZS bomo pretresli delo od doma z vseh vidikov: delovnopravnega, varstva in zdravja pri delu, povračila stroškov za uporabo lastnih sredstev delavca pri tem delu, fleksibilnosti, organizacije osebnega življenja, psihološkega in sociološkega vidika … Pogledali bomo tudi, ali kolektivne pogodbe dejavnosti gospodarstva že kaj podrobnejšega urejajo in ali bi bile potrebne oz. smiselne spremembe zakonodaje na tem področju. Zato smo to aktualno temo tudi uvrstili med prednostne teme projekta Krepitev kompetenc na področju kolektivnega dogovarjanja.

Na webinarju bomo odgovorili na vprašanja, ki nam jih boste posredovali ob prijavi nanj.

Sodelovali bodo:

mag. Nikolaj Petrišič,
vodja sektorja za varnost in zdravje pri delu, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti RS

Slavko Krištofelc,
direktor Inšpekcije nadzora varnosti in zdravja pri delu, MDDSZ

Špela Robič,
samostojna pravna svetovalka,
Siemens d.o.o.

Metka Penko Natlačen,
namestnica direktorja Pravne službe Gospodarske zbornice Slovenije in vodja projekta Krepitev kompetenc na področju kolektivnega dogovarjanja

Za udeležbo na webinar, tudi v primeru, če boste njen gledalec, se morate predhodno prijaviti preko spodnjega spletnega obrazca. Zatem vam bomo poslali link, kjer boste webinar lahko spremljali.

Prijava na webinar

 

Vaše podatke smo zbrali iz javno dostopnih virov ali v okviru opravljanja dejavnosti Gospodarske zbornice Slovenije in jih uporabljamo v skladu z določili 72. člena ZVOP-1 in ZEPT-1B. Svoje podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali izbris oziroma prekličete to soglasje. Nastavitve, na katere vrste sporočil ste naročeni, in odjavo lahko kadarkoli spremenite s klikom na povezavo »Sprememba nastavitev prejemanja e-novic in odjava«.

Fotogalerija





 

Arhivi