Novice


Arhiv: Predstavitev projekta ProspeAMnet in inovativnih orodji (Monitor in Radar)

Glavni cilj Projekta ProsperAMnet (Progressing Service Perfomnace and Export Results of Advanced Manufactures Networks) je podpreti napredne proizvodnje z naprednimi storitvenimi zmogljivostmi iz območja Srednje Evrope za doseganje še večje odličnosti pri njihovih poslovnih storitvah. V projektu sodeluje 10 projektnih partnerjev iz Srednje Evrope z namenom podpreti "napredne proizvodnje z naprednimi storitvenimi zmogljivostmi", za doseganje še večje odličnosti pri njihovih poslovnih storitvah.

Zaradi nenehne konkurenčnosti in stalno spreminjajočega se povpraševanja, veliko "naprednih proizvajalcev" ( Advanced Manufactures Networks) vključuje industrijske storitve v svojo ponudbo. Zlasti za mala in srednja podjetja sta prodaja ter izvoz lastnih industrijskih storitev ključni strateški dejavnik vrednosti in konkurenčnosti podjetja. Glavni cilj projekta je razvoj dveh inovativnih spletnih orodji (Monitor in Radar) za podporo v različnih srednjeevropskih državah, s čimer bi vključeni deležniki izboljšali prodajo industrijskih storitev in identificirali storitve, ki jih je mogoče uspešno izvažati.

orodje MONITOR USPEŠNOSTI STORITEV

Monitor se nanaša na podjetja z naprednimi poslovnimi storitvami (Advanced Manufactures), ki svojo dejavnost v Sloveniji opravljajo v enem izmed naslednjih sektorjev:

- proizvodnja računalnikov, elektronskih in optičnih izdelkov (SKD 26)

- proizvodnja električnih naprav (SKD 27)

- proizvodnja drugih strojev in naprav (SKD 28)

Monitor prepoznava interne prednosti v podjetjih, ter prispeva k izboljšanju uvajanja, prodaje in upravljanja storitev, povezanih z izdelki in rešitvami. Storitve so namreč zelo pomembne za uspešnost proizvodnih podjetji. Za uspešno poslovanje v storitveni dejavnosti je potrebno prilagoditi različna območja znotraj samega podjetja, poleg tega pa je ključnega pomena nenehno merjenje lastnega razvoja. Znotraj monitorja so tako na voljo določena priporočila za ukrepe in merjenje uspešnosti, kot tudi priporočila drugih proizvajalcev. Monitor ISE vam daje natančno analizo trenutnega stanja pri storitveni dejavnosti v vašem podjetju ter primerjavo z drugimi podjetji, ki so vpisane v ISE monitor. Uporaba Monitorja ISE je brezplačna, vsi podatki se obravnavajo zaupno.

Monitor je javno dostopen preko spodnje povezave. 

MONITOR ISE

 

orodje RADAR IZVOZA STORITEV

Orodje RADAR je eden glavnih ciljev projekta ProsperAMnet. S tem spletnim orodjem se bodo s pomočjo "umetne inteligence" zbirali in črpali vsi podatki o izvoznih trgih in značilnostih določenih sektorjev. Napredni proizvajalci (AMs) bodo na ta način pridobili podatke o pogojih za izvoz storitev na nove trge ali regijo. Za razvoj tega orodja so partnerji projekta do sedaj pregledali že več kot 1000 spletnih strani raznih podjetji. Veliko število je nujno. da se bodo s pomočjo "umetne inteligence" zbirali pravilni podatki. Poleg tega organizacije za podporo podjetništvu zbirajo t.i. "primere uporabe", na podlagi katerih bo ugotovljeno, kakšne podatke podjetja pričakujejo iz spletnega orodja radar, da bodo imela od tega koristi.

Prvi primer RADARJA  IZVOZA STORITEV je bil uspešno prikazan na projektnem sestanku ProsperAMnet 9. februarja 2021. Inhouse razviti servisni izvozni radar z umetno inteligenco že omogoča dragocene vpoglede v primeru prve uporabe, t.j. iskanje konkurentov v posameznih sektorjih različnih držav.  

Radar je bil predstavljen na sestanku poleg drugih orodji, razvitih v obsegu projekta, in sicer koncept t.i. mrežnega tabelauja, ter centra za povezovanje expert hub. 

Vsa tri orodja ( RADAR, koncept mrežnega tabelauja ter center za povezovanje expert hub) bodo kmalu na razpolago.

Projekt ProsperAmnet podpira vse "napredne proizvajalce" (AMs) k izboljšavi in prepoznavi vseh prodajno-industrijskih storitev, ki jih je in bo mogoče uspešno izvažati. Organizacije za podporo podjetništvu so tudi namensko usposobljene kot podpora "naprednim proizvajalcem" pri upravljanju njihovih storitev ter izvoznih dejavnostih. Oblikovalci politik pa bodo skozi pridobljene informacije pridobili strateške akcijske načrte in priporočila, ki jim bodo v podporo pri pripravljanju določenih ukrepov v prihodnosti.



 

Fotogalerija





 

Arhivi