Novice


Arhiv: 8 namigov za lažje sprejemanje sprememb v timu

Koristen namig

8 namigov za lažje sprejemanje sprememb v timu

Organizacije vseh velikosti se zdaj spreminjajo bolj kot kdaj koli prej, tako zaradi zunanjih kot notranjih dejavnikov. Ena najpomembnejših nalog vodij poleg spodbujanja potrebnih sprememb je širjenje zavedanja o njihovem pomenu, kar je mogoče le z jasno in dosledno komunikacijo. Portal forbes.com ponuja osem namigov v pomoč pri spodbujanju in sprejemanju sprememb v timu.

1. Jasno razložite spremembo

Ne glede na to, ali je sprememba zaznana kot velika ali majhna, morajo biti vodje sposobni jasno artikulirati, za kakšno spremembo gre, zakaj je ta pomembna in kakšni bodo njeni pozitivni izidi.

2. Poslušajte povratne informacije

Glas tima mora biti slišan. Če pridobivate povratne informacije v celotnem procesu sprememb, se bodo vsi čutili odgovorne in bodo pomagali držati želeno smer.

3. Spoštujte povratne informacije

Zbiranje povratnih informacij je pomembno, še pomembneje pa je, da te povratne informacije spoštujete. Dobro je pridobiti povratne informacije ekipe na začetku, na sredini in na koncu realizacije sprememb. Pregled na koncu je pomemben tudi kot del učnega procesa.

4. Uporabljajte čustveno inteligenco

Vodje z visoko čustveno inteligenco so bolje opremljeni za pozitivno spodbujanje sprememb.

5. Pojasnite, zakaj

Vsi želijo vedeti, kakšen je namen organizacijskih sprememb. Ko tim razume razloge in cilj sprememb, jih lažje sprejme.

6. Določite jasne funkcije

Opredelitev funkcij in odločevalcev je zelo pomembna. Po dodelitvi funkcij je potrebno postaviti mejnike, načrtovani redne preglede in vzpostaviti pravi ritem komunikacije.

7. Zagotovite usposabljanje

Veliko časa bo potrebno za usposabljanje. Ne glede na to, ali gre za nov sistem, postopek, programsko opremo ali spremembo v oddelku za stranke, mora biti tim dobro usposobljen, da bodo spremembe učinkovite.

8. Nagradite sprejemanje sprememb

Nekateri člani ekipe se bodo bolje odzvali na spremembe in proaktivno pomagali pri njihovem sprejemanju. Pripravite načrt za javno nagrajevanje tistih, ki svoj čas in trud namenjajo prizadevanju za sprejetje sprememb, še posebej tistih zaposlenih, ki s svojim pozitivnim odnosom pritegnejo še druge člane ekipe.

Fotogalerija





 

Arhivi