Novice


Arhiv: Spletni dogodek Družba 5.0

VABILO na spletni dogodek Družba 5.0 (18.3.2021 ob 9.00)

 

Gospodarska zbornica Slovenije in Veleposlaništvo Japonske v Sloveniji, vas vljudno vabita, da se udeležite spletnega dogodka na temo Družba 5.0 / Society 5.0, ki se bo tokrat osredotočil na kibernetsko varnost (Cyber Security) in urbano mobilnost v zraku (Urban Air Mobility).

Spoznajte odziv Japonske v primeru kibernetskih groženj. Ugotovite, zakaj je urbana mobilnost v zraku prihodnost pametnih mest

Pridružite se zanimivemu dogodku, ki bo potekal v četrtek 18. marca 2021 med 9.00 in 12.00 uro preko spleta!

Prijava in program: society.avll.si

Dogodek pripravljajo Veleposlaništvo Japonske v Sloveniji, Ministrstvo za javno upravo Republike Slovenije, Slovensko-japonski poslovni svet in AV Living Lab.Udeležba na dogodku je brezplačna,  potekal pa bo v angleškem jeziku.

Japonski odziv na kibernetske grožnje
- Izvedite več o japonskem pogledu na izzive kibernetske varnosti.
- Pridružite se razpravi o tem, kako bo kibernetska varnost igrala pomembno vlogo v prihodnosti naše družbe.

Prof. dr. Motohiro Tsuchiya, dekan Fakultete za upravljanje politik (Faculty of Policy Management) z Univerze Keio v Tokiu, svoje raziskovanje osredotoča na uporabo kibernetske tehnologije v geopolitične namene. Predstavil bo najnovejša dognanja s področja kibernetskih groženj.

Urbana mobilnost v zraku
- Pridobite znanje o tem, kako bodo droni spremenili prihodnost pametnih mest.
- Povežite se s priznanimi podjetji iz Japonske in Slovenije na področju urbane mobilnosti v zraku.

Predstavniki Marko Peljhan (C-Astral), Aleš Zupančič (ELES), dr. Hiroko Nakamura (japonski konzorcij UTM / Univerza v Tokiu) in dr. Vassilis Agouridas (EU Smart Cities Marketplace / Airbus) bodo razpravljali o vlogi urbane mobilnosti v zraku nad mesti prihodnosti.

Vljudno vabljeni!

 

Fotogalerija





 

Arhivi