Novice


Arhiv: 3 namigi za preprečevanje izgorelosti za podjetnike

Koristen namig

3 namigi za preprečevanje izgorelosti za podjetnike

Upravljanje lastnega startupa ali novega podjetja lahko daje izjemno zadovoljstvo, vendar ni mogoče zanikati, da je lahko tudi izjemno stresno. Če je stresa preveč, lahko kot novi podjetnik zlahka postanete preobremenjeni in izgoreli. Na portalu forbes.com smo našli nekaj namigov, kako biti pozorni na znake stresa in kako se mu zoperstaviti.

1. Razvijajte samozavedanje

Ena največjih težav, s katero se srečujejo ustanovitelji startupov in novi podjetniki, je pomanjkanje samozavedanja. Osredotočeni na dogajanje v svojem poslu pogosto prezrejo lastne potrebe in na svoje fizično, duševno ali čustveno počutje gledajo kot na nekaj nepomembnega v primerjavi s tem, s čimer se trenutno ukvarjajo v službi. Zanemarjanje namigov telesa in duha je zanesljiva pot do izgorelosti!

2. Naučite se reči ‘ne’

Ne glede na to, v kateri fazi rasti je vaš startup ali novo podjetje, obstaja velika verjetnost, da sami prevzemate nase več dela in odgovornosti, kot je potrebno. Določene pomembne naloge prenesite na zaupanja vredne sodelavce in se tako razbremenite.

3. Premišljeno izbirajte dejavnosti, ki odpravljajo stres

Stopite korak nazaj in razmislite, katere dejavnosti vam pomagajo, da se počutite mirne in sproščene. Ko to ugotovite, si v natrpanem urniku določite čas za te dejavnosti, vnesite jih v svoj koledar in jih tudi redno izvajajte.

Fotogalerija





 

Arhivi