Novice


Arhiv: Slovenske železnice - tovorni promet na poti iskanja skupnih rešitev s podjetji

Marca 2020 so Slovenske železnice – tovorni promet (v nadaljevanju SŽ-T) obvestile podjetja, da jim ne bodo več dostavljale tovornih vagonov na železniško postajo Most na Soči, oziroma jih bodo dostavile pod pogojem, da jih le ti naročijo šest istočasno. Pred tem obvestilom je bilo mogoče naročiti dostavo  posamičnega vagona. Podjetja pogosto nakladajo 2-3 vagone na mesec, kar posledično pomeni manjšo količino kot izhaja iz pogoja SŽ-T.

Na pobudo GZS Severno Primorske gospodarske zbornice in v sodelovanju z Regionalno zbornico Gorenjske smo v zvezi s tovrstno problematiko v ponedeljek, 22. marca 2021 organizirali sestanek s predstavniki SŽ-T.

Dogovorili smo, da bodo SŽ-T s podjetji, ki se želijo še naprej posluževati železniške povezave za prevoz blaga, opravili individualne pogovore in na tej osnovi poiskati sprejemljivo rešitev za obe strani, tako za podjetje kot za SŽ-T. Naslednji sestanek je predviden v mesecu juniju.

Vabimo člane GZS in ostala podjetja ki se že poslužujete tovornega prometa in se soočate z omenjeno težavo ali tista podjetja, ki šele razmišljate o prevozu po železnici, da nas kontaktirate na 05 330 60 30.

 EKIPA GZS SPGZ

Fotogalerija





 

Arhivi