Novice


Arhiv: 5 namigov za ustvarjanje inovativnega okolja v timu

Koristen namig

5 namigov za ustvarjanje inovativnega okolja v timu

Danes je zaposlenim potrebno omogočiti, da sprejmejo podjetniško miselnost in postanejo temelj za organizacijsko rast in trajnost. Spodbujanje inovativnosti je priložnost za spodbujanje tako posameznikove kot organizacijske rasti. Na portalu forbes.com smo našli pet namigov za spodbujanje inovativnega okolja v že obstoječem ali novem timu.

1. Zaupajte sebi in drugim
Inovativnost zahteva rušenje starih miselnih navad in pravil ter ustvarjanje novih. Vsak član tima mora postati bolj odprt, zato pa mora dovolj zaupati tako sebi kot drugim. Kot vodja z zaupanjem oblikujete novo kulturo na delovnem mestu.

2. Sodelujte in odkrivajte
Zgrajeno zaupanje je pogoj za resnično sodelovanje pri odkrivanju novih načinov razmišljanja in ustvarjanju boljših rezultatov. Nikoli namreč ne veste vnaprej, katera ideja se bo oblikovala v uspešno inovacijo - to je lahko nov postopek, izdelek, embalaža, nov košček znanja …

3. Učite se skozi komunikacijo
Način komuniciranja določa ton tima in lahko pomeni spodbujanje razmišljanja v različnih smereh, kar vodi do novih rešitev.

4. Bodite pogumni zagovornik sprememb
Da bodo timi inovativni, morajo vsi člani razmišljati skozi prizmo nenehnih izboljšav. Vodja mora z miselnostjo »pogumnega omogočevalca« prevzeti vlogo podpornika konstruktivnih zamisli in sprememb.

5. Usmerjajte se proti popolnosti
Popolnost je utopija, vendar morate ves čas delovati v tej smeri tako, da popravljate in prilagajate svoje usmeritve novim okoliščinam. Ves čas je potrebno razmišljati o tem, kaj je dobro početi še naprej, kdaj in kaj opustiti in kdaj uvesti kaj novega.

Fotogalerija





 

Arhivi