Novice


Arhiv: 4 delovne navade, ki naj se po koncu epidemije ne vrnejo z vami nazaj na delovno mesto

Koristen namig

4 delovne navade, ki naj se po koncu epidemije ne vrnejo z vami nazaj na delovno mesto

Namesto, da bi brez pomisleka po fizični vrnitvi na delovno mesto delali kot nekoč, ustvarite takšno delovno mesto, kakršnega želite v prihodnosti. Na portalu inc.com smo našli štiri namige o delovnih navadah, o katerih bi ob tem veljajo razmisliti.

1. Dolgi in naporni sestanki

Američani so izračunali, da se je število sestankov na osebo v času pandemije povečalo za 12 %, vendar se je povprečna dolžina sestankov zmanjšala za 20 %. To pomeni, da večina ljudi želi (in zmore) krajša in učinkovitejša srečanja in ne 60- ali 90-minutnih sej.

2. Načrtovanje dogodkov po delu

Pred pandemijo je veljalo mnenje, da se povezovanje in mreženje dogajata le osebno in to pogosto šele po koncu delovnega časa. Dobro je razmisliti o ustvarjanju povezav med zaposlenimi in jim hkrati še vedno omogočiti, da ohranijo svoje poklicno in zasebno ravnovesje. Morda boste razmišljali o delovnih odmorih med delovnim časom, začenjali druženja takoj po koncu delovnega dne ali na daljavo.

3. Prezentizem

Danes vsi poznamo eksistencialno grozo, ki smo jo občutili, ko je v konferenčni sobi nekdo kašljal in kihal. Vedno bi se morali zavedati, da se ne splača na delovnem mestu ogrožati sebe in drugih, kadar se ne počutimo dobro. Od nikogar se ne bi smelo pričakovati, da se bo pojavil v službi, ko je bolan, in nihče ne bi smel za to biti nagrajen.

4. Vožnja na delo in z dela

Vožnja na delo in z dela je tudi pri nas pogosto dolga in naporna, hkrati pa tudi onesnažuje okolje. Marsikomu pomeni nekaj, čemur bi se želeli čim večkrat izogniti. Zagotavljanje možnosti, da zaposleni delajo takrat, ko in kjer delajo najbolje, je ena najboljših strategij za ohranjanje dobrih in uspešnih zaposlenih.

Fotogalerija





 

Arhivi