Novice


Arhiv: 3 namigi za izboljšanje mentalne agilnosti

Koristen namig

3 namigi za izboljšanje mentalne agilnosti

Nekatere življenjske navade so odlične, nekatere pa so zgolj znane, udobne in varne in nas silijo vztrajati pri zmeraj istem načinu delovanja, kar pa ni vedno v redu in bi jih veljalo spremeniti. Zato je pomembno, da smo mentalno agilni, torej odprti in prilagodljivi, in se ne pustimo ujeti v negativne miselne vzorce.
Na portalu forbes.com smo našli nekaj namigov za izboljšanje mentalne agilnosti.

1. Skrbite za svojo zalogo mentalne energije

Vsaka odločitev, ki jo sprejmete vse od trenutka, ko se zbudite, vas izčrpa. V svetu psihologije se to imenuje izčrpavanje ega. Zato je pomembno, da sprejemate pomembne poslovne odločitve takrat, ko je vaša zaloga mentalne energije največja (za večino - ne pa za vse - je to običajno zjutraj).

2. Pazite na predpostavljanje

Ljudje pogosto predpostavljamo, da nam je vse popolnoma jasno, da so naše zaznave povsem pravilne in nam ni treba slišati drugih stališč ali na stvari pogledati z drugega zornega kota. Namesto, da bi bili odprti in radovedni, tako blokiramo svojo mentalno agilnost.

3. Pazite na svoja razmišljanja

Namesto, da se jezite zaradi neugodnih okoliščin, poskusite raje ugotoviti, kakšne priložnosti prinašajo. To je prednost mentalne agilnosti: deluje z resničnostjo in ne proti njej. Zato nas tudi vodje, ki so mentalno agilni, navdihujejo in se ob njih dobro počutimo.

Fotogalerija





 

Arhivi