Novice


Arhiv: 5 namigov za dizajnersko razmišljanje pri vsakdanjem delu

Koristen namig

5 namigov za dizajnersko razmišljanje pri vsakdanjem delu

Dizajnersko razmišljanje je tehnika reševanja problemov. Združuje logiko, intuicijo in sistematično sklepanje za razvoj dolgoročnih rešitev in se ga lahko nauči vsakdo med nami. Na portalu brandfolder.com smo našli 5 preprostih, a učinkovitih namigov, kako uporabiti dizajnersko razmišljanje pri vsakdanjem delu.

1. Vizualizirajte svoj problem

Ne glede na to, ali rešujete kritične globalne probleme ali se lotevate projektov na mikro ravni, vizualizacija razkrije ključne pojave in vzorce. Sposobnost odkrivanja vzorcev pri kreativnem razmišljanju pomaga bolje razložiti različne podatke in trende.

2. Izzivajte ustaljene predpostavke

Pristop »podvomi v vse« pomaga razbijati ustaljene norme in predpostavke. Tako lahko začnete oblikovati ideje, ki gredo izven okvirjev. To je prvi korak k briljantni rešitvi.

3. Zaobrnite svoje razmišljanje

Namesto, da vam ovire vzamejo pogum, zaobrnite svoje razmišljanje: negativne trditve spremenite v pozitivne in obratno. Na ta način lahko probleme ugledate v povsem novi luči in se morda odločite za drugačne prioritete.

4. Imejte empatičen odnos do uporabnikov

Ne glede na to, kdo so vaši uporabniki - sodelavci, menedžerji, prijatelji ali celo družina - se vprašajte: na koga ta problem še vpliva? kako jim lahko pomagam? Z empatijo do uporabnikov postane vaš postopek reševanja problemov bolj smiseln, po drugi strani pa postanete bolj predani doseganju učinkovite, dolgoročne rešitve.

5. Ne bojte se tveganja in napak

Mojstrstvo inovativnega razmišljanja pomeni, da vas ni strah tveganja in se ne bojite neuspeha. Šele s tem, ko sprejmete možnost neuspeha, lahko ustvarite resnično prebojne ideje in rešitve.

Fotogalerija





 

Arhivi