Novice


Arhiv: 3 namigi za boljše agilno vodenje

Koristen namig

3 namigi za boljše agilno vodenje

Agilnost je za vsak tim velika konkurenčna prednost. Biti agilen pomeni, da se odzovete hitro in da hitro ukrepate. Agilnost odlikuje uspešnega vodjo in uspešen tim. Še posebej je pomembna v času negotovosti in sprememb. Na portalu inc.com smo našli tri namige za boljše agilno vodenje.

FLEKSIBILNOST

Podobno kot vrhunski športniki "raztezajte" svoj um za učenje novih veščin, odkrivanje novih znanj in novih pristopov. Opazujte, berite, sprašujte, poslušajte in se učite. Izkoristite vse vrste izkušenj in jih vgrajujte v svoje delovanje.

MOČ
Izpopolnite in poglabljajte obstoječa znanja, ob tem pa kot športniki ves čas krepite tisto, v čemer ste vi in vaša ekipa najboljši. Krepitev vaših ključnih sposobnosti gradi zaupanje, ki je temeljnega pomena za uspešnost tima.

HITROST
Najhitrejši način za izboljšanje hitrosti vodenja je, da nehate preveč analizirati in sledite svoji intuiciji. Uspešni podjetniki pravijo, da je intuicija največje darilo: to je sposobnost hitrega in "zdravega" odločanja na podlagi razpoložljivih informacij. Pri razmišljanju vam lahko pomaga uporaba načela 80/20: v večini primerov lahko v prvih 20-ih odstotkih razpoložljivega časa zberete 80 odstotkov ustreznih informacij. Na splošno velja, da preostalih 20 odstotkov informacij, za katere bi porabili preostalih 80 odstotkov svojega časa, ne bi imelo bistvenega pomena za kvaliteto vaše odločitve.

Fotogalerija





 

Arhivi