Novice


Arhiv: 5 namigov za izboljšanje procesa vključevanja novih zaposlenih

Koristen namig

 

5 namigov za izboljšanje procesa vključevanja novih zaposlenih

Sodobni odnosi med zaposlenimi in delodajalci zahtevajo upoštevanje, spoštovanje in razumevanje. Zaposleni iščejo vrednost dela danes tudi v nematerialnih dejavnikih - na primer v odlični kulturi podjetja - in ne le v otipljivih dejavnikih, kot je plača. Zato je vlaganje v dobro uvajanje novincev donosna naložba. Številna podjetja uvajanje novih zaposlenih že razumejo kot del zaposlitve in usposabljanja novih sodelavcev. Na spletni stranihttps://officevibe.com/blog/employee-onboarding-and-retention smo našli 5 namigov za izboljšanje procesa vključevanja novih zaposlenih.

1. Vključevanje novega zaposlenega naj ne bo neosebno
Pomembno je, da vključevanje novih zaposlenih ni neosebno. Pri tem lahko vključite druge sodelavce ali celo video navodila, ki so jih posneli resnični novi kolegi. Vodje lahko pripravijo sestanke "eden na enega" z novimi zaposlenimi in tako že na začetku vzpostavijo oseben odnos.

2. Vključite dejavnosti, ki povezujejo
V prihod novih zaposlenih vključite zabavne aktivnosti, kot je pitje kave s kolegi v timu ali spoznavanja sodelavcev pri kosilu. Tako boste popestrili nove izkušnje in hkrati spodbudili angažiranost že zaposlenih.

3. Bodite dosledni ...
Uvajanje novih zaposlenih mora odražati vašo kulturo, deliti temeljno znanje in ponuditi vsakemu novincu enako raven pozornosti in podpore.

4. ... vendar naj bo uvajanje prilagojeno posamezniku
Uvajanje novega zaposlenega je dolgotrajno, priprava pa zahteva tudi nekaj časa. Ustvarite strukturirane postopke uvajanja, ki jih je mogoče nato prilagoditi. To vam prihrani čas, obenem pa dopušča prilagajanje, kadar je to potrebno.

5. Prihod novega zaposlenega naj ne bo obremenjujoč
Pomembno je, da je izkušnja uvajanja organizirana in dinamična, obenem pa tudi, da vključitev v novo delovno okolje novinca ne bo preobremenila.

Fotogalerija





 

Arhivi