Novice


Arhiv: 3 namigi za uspešno prilagajanje spremembam

Koristen namig

3 namigi za uspešno prilagajanje spremembam

Čas zadnjih 18mesecev je bil hiter tečaj sprememb in negotovosti. In vendar spremembam ni videti konca. Ravno nasprotno, vse več jih je. To zahteva velik premik v razmišljanju o spremembah. Zahteva sposobnost doslednega gledanja na spremembe kot na priložnost, ne kot na grožnjo. Na portalu inc.com smo za vodje in zaposlene našli tri namige, kako oblikovati zdrav dolgoročni odnos do sprememb.

1. Postavite miselnost pred strategijo
Organizacijska strategija se običajno osredotoča na upravljanje sprememb kot niz sistemov, procesov in odločitev. Običajno ne upošteva našega notranjega stanja duha. Uspešno krmarjenje, upravljanje in vodenje sprememb pa prihaja od znotraj navzven.

2. Preoblikujte svoj odnos
Nihče ne more nadzorovati, kaj se bo zgodilo danes, jutri, naslednje leto ... Ne morete nadzorovati določenega rezultata. Kar pa lahko nadzorujete, je vaš odziv, ali in kako prispevate k rezultatu, ki ga želite. Preoblikujte svoj odnos, usmerite se v jasnost vizije in ne v gotovost izida.

3. Razmišljajte kolektivno in znotraj kulture podjetja
Vemo, da je na obzorju vse več sprememb in s tem več negotovosti, več presenečenj in neznank. Čas je, da preoblikujemo naše razmišljanje in govorjenje o spremembah. Ker se soočamo s prihodnostjo dela z neštetimi neznankami, bo prilagodljivost vse pomembnejša za organizacijsko kulturo, povezanost in uspeh organizacije.

Fotogalerija





 

Arhivi