Novice


Arhiv: 5 namigov za doslednejše vodenje

Koristen namig

5 namigov za doslednejše vodenje

Del dobrega vodenja je tudi sprejetje doslednega sloga vodenja. Če kot vodja pokažete, da je pravičnost del vašega doslednega stila vodenja, boste pridobili zaupanje članov tima, to pa vam bo pomagalo zgraditi močnejši tim. Na portalu officevibe.com smo našli pet namigov za doslednejše vodenje.

1. Posvetite se svojemu timu

Vedno si vzemite nekaj časa, da se posvetite svojemu timu. Preverite in zabeležite si vse obveznosti, ki jih je treba izpolniti, ali vprašanja, ki jih morate zastaviti. To vam bo pomagalo, da ne boste izpustili nikogar. Na sestankih pa dajte vsakemu članu tima priložnost, da se oglasi.

2. Uporabite čas kot merilo doslednosti

Večkrat se vprašajte, ali je v timu kdo, s katerim že nekaj časa niste govorili. Prav tako poskrbite, da boste vsakemu namenili čas za sestanek ena na ena.

3. Razlikujte med enakopravnostjo in enakostjo

Biti dosleden ne pomeni, da morate vse zaposlene obravnavati enako, pač pa, da se enakopravno prilagodite potrebam vsakega zaposlenega. Članom tima, ki so se že izkazali, boste dali nekoliko več avtonomije, obenem pa si boste prizadevali razvijati tiste, ki potrebujejo več podpore.

4. Dajte priznanje vsakemu članu tima

Priznanje je za vsakega člana tima zelo pomembno za ohranjanje zavzetosti, motivacije in občutka koristnosti pri delu. Vse to prispeva k srečnejšim in uspešnejšim zaposlenim in timom.

5. Delite nekaj svoje zasebnosti in tako gradite odnose

Prizadevajte si spodbujati osebne odnose z vsemi v svojem timu in najti skupne interese, ki vas lahko povežejo.

Fotogalerija





 

Arhivi