Novice


Arhiv: Japonska s pametnim kmetijstvom do trajnostne družbe


Japonska s pametnim kmetijstvom do trajnostne družbe

 Četrtek 17. marec 2022  ob 9.00 preko spleta

·         Seznanite se z glavnimi japonskimi izzivi in rešitvami na področja kmetijstva.

·         Odkrijte najboljše prakse v kmetijstvu.

 

Veleposlaništvo Japonske v Sloveniji vabi vse zainteresirane na  dogodek Družba 5.0 / Society 5.0, ki bo letos pokril področje pametnega kmetijstva.  Dogodek bo potekal v angleškem jeziku, brez prevajanja, udeležba na dogodku je brezplačna.

Izvedite več o japonskih prizadevanjih za trajnostno družbo s pomočjo pametnega kmetijstva in praks preciznega kmetovanja.

Spoznajte ključne izzive, s katerimi se sooča kmetijstvo na Japonske in kako pri spopadanju s temi izzivi pomagajo napredne tehnološke rešitve, vključno z avtomatizacijo in robotizacijo kmetijstva ter s preciznim kmetovanjem. Spoznajte konkretne primere pametnega kmetijstva v praksi in se pridružite razpravi o tej vse pomembnejši in vse bolj globalni temi.

Dogodek, ki bo potekal

17. marca letos od 9.00 do 10.45 preko spleta

pripravljajo skupaj Veleposlaništvo Japonske v Sloveniji, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije, Slovensko-japonski poslovni svet in AV Living Lab iz Ljubljane.

Osrednji govorec prof. dr. Noboru Noguchi, prodekan in profesor na Raziskovalni fakulteti za kmetijstvo Univerze Hokkaido, je ugleden japonski strokovnjak na področju kmetijske znanosti in eden vodilnih svetovnih izvedencev za robotsko kmetijstvo. Prav tako predseduje Japonskemu združenju za kmetijski inženiring, je član Znanstvenega sveta Japonske, deluje kot gostujoči predavatelj na več tujih univerzah in je prejemnik več strokovnih nagrad.

Prijava in program: society2022.avll.si

Posredujte vabilo tudi drugim, ki jih utegne dogodek zanimati!

Fotogalerija

 

Arhivi