Novice


Arhiv: Državno odlikovanje Anki Lipušček Miklavič

Predsednik RS Borut Pahor je na posebni slovesnosti v Predsedniški palači podelil Anki Lipušček Miklavič državno odlikovanje - red za zasluge za prispevek k razvoju slovenskega agroživilstva in gospodarstva ter za ohranjanje lokalnih običajev posoške regije.

 

Anka Lipušček Miklavič je v skoraj treh desetletjih dela v podjetju Mlekarna Planika v Kobaridu pustila neizbrisljivo sled. S preudarnim ravnanjem, jasno strategijo in posluhom za ljudi in okolje je mlekarni in posoškim krajem omogočila dolgoročno prihodnost. Mlekarno je s spretnimi načini sodelovanja povezala s proizvajalci iz Posočja, ki so se zato lahko odločili ohraniti tradicionalne načine pridelave mleka ali pa so se k njim vrnili. Nastali so inovativni domači lokalni izdelki in močna blagovna znamka. Mlekarna Planika je postala ambasador hiše okusov doline Soče, gibalo gospodarskega življenja Posočja, uveljavlja pa tudi sonaravno skrb za svoje neposredno okolje.

 

Podjetje Mlekarna Planika d.o.o. Kobarid, katerega dolgoletna direktorica je bila, je aktivni član Severnoprimorske gospodarske zbornice in skupaj pletemo uspešne poslovne zgodbe. Anka Lipušček Miklavič je med letoma 2011 in 2019 vodila upravni odbor Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS, kot podpredsednica GZS je zarisala pot odličnosti razvoja slovenskih živilskih in kmetijskih podjetij in poskrbela, da je zbornica postala pomemben reprezentativni zastopnik kmetijskih in živilskih podjetij. 


Čestitkam se pridružujemo tudi na GZS Severnoprimorski gospodarski zbornici. 


 


Fotogalerija





 

Arhivi