Novice


Arhiv: Vabilo na brezplačni spletni seminar – Consumer Law Ready – izobraževalni program o potrošniškem pravu za MSP; 2 termina (torek 29. 11. 2022 ali sreda 30. 11. 2022: od 9ih do 12ih)

Spoštovani,

 

Vljudno vas vabimo na brezplačni 3-urni spletni seminar v okviru projekta *Consumer Law Ready (CLR) - izobraževalni program o potrošniškem pravu, ki je posebej usmerjen k mikro, malim in srednjem podjetjem (MSP), ki sklepajo posle s potrošniki. Z vsebino, ki so jo razvili strokovnjaki in ki je prilagojena vsaki EU državi, je program nekaj, kar vam olajša poslovanje.

 

Dne 26. 10. 2022 je začel veljati novi Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), ki se bo uporabljal od 26. 1. 2023 in ki bo precej spremenil do sedaj veljavno ureditev in obveznosti, ki jih imajo podjetja do potrošnikov. V okviru seminarja vas bomo posebej opozorili na bistvene novosti zakona.

 

VSEBINA:

V okviru 3-urnega spletnega izobraževanja boste pridobili znanja o naslednjih področjih potrošniškega prava:

ü  Uvodno: bistvene novosti novega Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-1)

ü  Modul 1: predpogodbene dolžnosti informiranja

ü  Modul 2: pravila o pravici potrošnika do odstopa od pogodbe pri pogodbah, sklenjenih na daljavo in izven poslovnih prostorov

ü  Modul 3: obveznosti ponudnikov v primerih neskladnosti s pogodbo

ü  Modul 4: nepoštene poslovne prakse in nepošteni pogodbeni pogoji

ü  Modul 5: alternativno reševanje sporov in platforma za spletno reševanje sporov (ODR)

 

KDAJ:

Izobraževanje bo potekalo v okviru spletnega seminarja, preko povezave Zoom, in sicer lahko izbirate med dvema terminoma:

1. termin: torek, 29. 11. 2022, 9.00 – 12.00.

2. termin: sreda, 30. 11. 2022, 9.00 – 12.00.

 

PRIJAVA:

Na brezplačno izobraževanje se lahko prijavite do četrtka, 24. 11. 2022 preko spodnje povezave, kjer lahko izberete ustrezen termin:

https://forms.gle/m5UnnSAK8EfRdAec7

 

Pred izobraževanjem vam bomo posredovali spletno povezavo (Zoom).

Izobraževanje bo vodil mag. Anže Krajnc, LL.M. (National CLR Trainer)

 

Več informacij glede “Consumer Law Ready” je na voljo na portalu CLR.

 

V upanju, da se boste udeležili spletnega seminarja in pridobili na razumljiv in učinkovit način dodatna znanja o pomembnih vidikih potrošniškega prava, vas prisrčno pozdravljamo.

 

Društvo za varstvo lojalne konkurence

https://lojalna-konkurenca.si

 

*Projekt “Consumer Law Ready” je evropski projekt pod okriljem BEUC (Evropske potrošniške organizacije), v konzorciju z UEAPME (Glas MSP-jev v Evropi) in Eurochambres (Zveza evropskih gospodarskih in poslovnih zbornic). Financira ga Evropska Unija s podporo Evropskega parlamenta in Evropske komisije. Cilj projekta je pomagati MSP-jem pri izpolnjevanju obveznosti, ki jih predpisuje evropsko potrošniško pravo.

Fotogalerija





 

Arhivi