Novice


Arhiv: Obnova pogorelega Krasa – priložnost za podjetja, ki jim je mar za trajnost in prihodnost planeta

                                                                                                                                                                                                                                                           

Obnova pogorelega Krasa – priložnost za podjetja, ki jim je mar za trajnost in prihodnost planeta

Le še teden dni nas loči do prve akcije sajenja dreves na pogorišču. V koordinacijskem Centru obnove pogorelega Krasa pozdravljajo velik odziv podjetij in posameznikov, ki so že napovedali udeležbo, k sodelovanju pa vabijo tudi tiste, ki o tem še razmišljate.

V julijskih požarih na Krasu je pogorelo 3700 hektarjev površin, od tega 2900 hektarjev gozda. Najbolj prizadetim delom bodo v prihodnjih letih pod strokovnim vodstvom Zavoda za gozdove Slovenije skušali vrniti življenje in poslanstvo. S sajenem dreves bodo preprečili pretirano zaraščanje požarišč in teren zaščitili pred erozijo.

Gozdovi so pljuča našega planeta, saj vsako drevo prispeva k zmanjševanju količine ogljikovega dioksida v ozračju in posledično k blaženju negativnih posledic podnebnih sprememb. To je priložnost za podjetja, ki imate v svoji viziji razvoja zapisano trajnostno delovanje, zmanjševanje ogljičnega odtisa in se zavedate pomena proaktivnega trajnostnega delovanja. S plemenito gesto pomoči Krasu hkrati izkažete veliko družbeno in okoljsko odgovornost ter merljivo prispevate k izravnavi ogljičena odtisa.

Vabimo vas, da se nam pridružite v petek, 25. novembra, ob 9. uri pri Pomniku miru na Cerju, kjer bodo najvišji predstavniki podjetij, poleg sajenja dreves, v družbi medijev podpisali zavezo o dolgoročni podpori projektu Zeleno srce Krasa. Projekt vključuje sodelovanje podjetij preko finančnih in drugih donacij ali udeležbe na različnih akcijah.

26. novembra ob 9. uri pa bo tudi na Cerju potekala vseslovenska akcija sajenja dreves za širšo javnost. Za ta dogodek so obvezne prijave na spletni strani www.skupajzakras.si

***

Dodatne informacije: Tina Dolenc, 051 354 666 ali na pr@kali.si

 

 

 


 

  

  

        

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Arhivi