Novice


Arhiv: Vabilo na spletno srečanje: Poti zaposlovanja invalidov in dobre prakse delodajalcev

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad pred mednarodnim dnevom invalidov, ki ga sicer obeležujemo 3. decembra, tudi letos pripravlja spletno srečanje, ki bo potekalo v petek, 2. decembra 2022, med 9. in 12. uro.

Predstavljene bodo vloga Zavoda RS za zaposlovanje, URI Soča in sklada na področju spodbujanja zaposlovanja invalidov. Z gosti bomo odstirali poti zaposlovanja invalidov in besedo dali primerom dobrih praks enakovrednega vključevanja invalidov v delovno okolje, ki s svojimi dejanji gradijo vključujočo kulturo in spodbujajo raznolikost na delovnem mestu. Pravica do dela je namreč ena temeljnih človekovih pravic in svoboščin. Slovenija je podpisnica mednarodne Konvencije o pravicah invalidov, ta pa varuje in invalidom zagotavlja polno in enakopravno uživanje vseh človekovih pravic in temeljnih svoboščin ter spoštovanje njihovega prirojenega dostojanstva, države podpisnice pa priznavajo pravico do dela enako kot drugim, spodbujajo zaposlovanje in ohranjanje zaposlitve invalidov.

S tovrstnim srečanjem želi sklad osvetliti vloge različnih akterjev, ki lahko prispevajo k uresničevanju zaveze, ki jo je Slovenija podala s podpisom konvencije. Poleg ozaveščanja o enakovrednem vključevanju invalidov v delovno okolje je namen srečanja predstaviti tudi ključna orodja in akterje pri spodbujanju zaposlovanja invalidov, jih še trdneje povezati v sodelovanju in kritičnem pogledu, kje so še priložnosti za izboljšave.

Predvsem pa invalidom in delodajalcem predstaviti možnosti, ki so jim na voljo, ter pokazati pot do vključujočih delovnih okolij in delovnih okolij, ki spodbujajo raznolikost v svoji sredini.

Program

Prijava na dogodek: https://www.1ka.si/a/4c152068

Vljudno vabljeni.

Služba za odnose z javnostmi

Tel.: 01 43 41 588

Fotogalerija





 

Arhivi