Novice


Arhiv: Objavljene spremembe h Kolektivni pogodbi dejavnosti trgovine Slovenije

Objavljene spremembe h Kolektivni pogodbi dejavnosti trgovine Slovenije

Podjetniško trgovska zbornica je po pogajanjih s predstavniki sindikatov podpisala spremembe h Kolektivni pogodbi dejavnosti trgovine Slovenije (KPDTS), skupaj z ostalimi sopodpisniki. Spremembe h Kolektivni pogodbi dejavnosti trgovine Slovenije so bile objavljene v Uradnem listu RS št. 155. S spremembami je veljavnost KPDTS podaljšana do konca leta 2023.

Na podlagi sprememb se s 1. 12. 2022 povišata znesek za povračilo stroška prehrane med delom, ki po novem znaša 6,15 EUR za dneve prisotnosti na delu ter povračilo stroškov prevoza na delo in z dela, ki znaša najmanj 85 odstotkov cene javnega prevoza oziroma 0,17 evra na kilometer v primeru, ko ni možnosti javnega prevoza.

Od 1. 1. 2023 bodo višje tudi najnižje osnovne plače, ki se bodo do vključno petega tarifnega razreda dvignile za 36,18 odstotka, v šestem in sedmem tarifnem razredu pa se bodo povečale za 25 odstotkov. Ukinil se bo dodatek za delo v deljenem delovnem času. Višina regresa za letni dopust ostaja najmanj v višini zakonsko določene minimalne plače, vendar mora biti izplačan v denarju, nad tem zneskom pa je lahko v skladu s predhodnim dogovorom izplačan tudi v bonih.

Fotogalerija





 

Arhivi