Novice


Arhiv: SPOROČILO ZA JAVNOST - Ustanovljeno bo posvetovalno telo župana MONG za področje gospodarstva

Razvoj gospodarstva je v ospredju načrtov župana Sama Turela, ki se je v sredo, 4. januarja, na novogoriški mestni občini sestal s predstavniki Severno Primorske gospodarske zbornice, Nova Gorica in Območne obrtno-podjetniške zbornice Nova Gorica. Na prvem, spoznavnem srečanju je bilo govora o sodelovanju in dobri medsebojni komunikaciji z namenom, da bi skupaj kar najbolje naslavljali ključne izzive pri gospodarskem razvoju občine. S strani obeh zbornic je bilo namreč izpostavljena predvsem želja po redni komunikaciji z občino in njunem vključevanju v pogovore o strategiji gospodarskega razvoja in odprtih vprašanjih s področja gospodarstva. Posebej so se dotaknili projekta Evropske prestolnice kulture, kjer si želijo večje obveščenosti in sodelovanja. Župan je napovedal ustanovitev posvetovalnega telesa, v katerega bi obe zbornici predlagali svoje predstavnike in na katerem bi redno obravnavali tekoča odprta vprašanja z namenom, da občina zlasti na področju prostorskega in strateškega načrtovanja gospodarstvu nudi kar največjo oporo.

Severno Primorsko gospodarsko zbornico, Nova Gorica je zastopala direktorica mag. Nevenka Volk Rožič. Z Območne obrtno-podjetniške zbornice Nova Gorica pa so se sestanka udeležili predsednik Primož Černic, podpredsednik Marko Brezavšček in direktorica mag. Roberta Fortuna. Župan Samo Turel je skupaj s podžupanom Markom Tribušonom, ki je zadolžen za področje gospodarstva, izpostavil trdno namero novega vodstva mestne občine, da kar najbolje poskrbi za razvoj gospodarstva ter ponovno vzpostavi redno komunikacijo med občino in obema zbornicama zlasti pri vprašanjih, ki so tesno povezana z gospodarstvom. Pobudo o vzpostavitvi posvetovalnega telesa župana je najprej izpostavila mag. Volk Rožičeva, pridružil pa se ji je tudi predsednik obrtne zbornice Primož Černic. Černic je izpostavil tudi vlogo obrtnikov in manjših podjetnikov. Kot je poudaril, je dobro, da se posveča pozornost visoko tehnološkim podjetjem, a se je potrebno posvetiti tudi obrtnikom in malim podjetjem, ki so zelo pomembni pri zagotavljanju kvalitete življenja v občini. Prav slednji se namreč pogosto čutijo zapostavljeni.

Župan Samo Turel je predstavnikom gospodarstva poleg ustanovitve posvetovalnega telesa župana za področje gospodarstva obljubil tudi boljšo komunikacijo in obveščenost ter vključevanje v delo in mednarodno sodelovanje občine. Organiziral bo tudi sestanek predstavnikov gospodarstva in Javnega zavoda GO! 2025, da bi se kar najbolje povezali pri dobri pripravi na leto naslova Evropske prestolnice kulture.

 

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Arhivi