Novice


Arhiv: Razpis: Sklad za male projekte EZTS GO - Informativni dnevi


Trije Info dnevi začenjajo z razpisi s sklada za male projekte GO! 2025 v okviru Interreg Italia-Slovenija, ki ga upravlja EZTS GO / GECT GO.

  • Gorica, sreda, 1. februarja (v slovenskem in italijanskem jeziku)

  • Benetke, torek, 7. februarja (v italijanskem jeziku)

  • Štanjel, torek, 14. februarja (v slovenskem jeziku)

S 1. februarjem EZTS GO / GECT GO začenja s predstavitvijo priložnosti, ki jih ponuja Small Projects Fund celotnemu območju programa Interreg Italia-Slovenija: sklad v višini 8 milijonov evrov, ki bo, od letos do leta 2026, financiral male projekte Interreg.

Kaj to pomeni? V optiki podpore čezmejnemu teritoriju in vzpostavljanju novih sodelovanj ter razvoja iniciativ na turističnem in kulturnem področju, v luči Evropske prestolnice kulture 2025, je Program Interreg Italia-Slovenija, EZTS GO / GECT GO imenovalkot organ izvajanja in upravljalca sklada za male projekte v podporo Evropski prestolnici kulture 2025. EZTS GO / GECT GO bo upravljal omenjena evropska sredstva in jih porazdelil po celotnem območju programa, kot je definiran s strani Programa Interreg Italija-Slovenija.

Kako? Z uporabo poenostavljenih razpisov, ki bodo objavljeni vsako leto, od leta 2023 do leta 2026, do porabe sredstev. Z razliko od drugih Interreg razpisov bodo prijavljeni projekti lahko bili tudi manjšega obsega (od 30.000 evrov) do največ 200.000 evrov. Vse informacije o razpisih, kriterijih izbora in tipologije projektov, bodo predstavljene na treh Info dnevih, pred objavo samega razpisa.

Informativni dnevi se bodo pričeli v Deželi Julijski-Krajini v torek, 1. februarja, bo v Gorici potekal dvojezični dogodek (slovenščina/italijanščina), v Kulturnem Domu ob 16.30. Teden kasneje bo sledilo srečanje v Benetkah, spomnimo namreč, da provinca Benetke spada v italijansko območje Interreg Italia-Slovenija. Srečanje bo potekalo v torek, 7. februarja na Sede Regionale "Palazzo della Regione" – na Fondamenta Santa Lucia, Cannaregio, 23, v Benetkah, ob 10.30. Zaključni dogodek se bo odvil v Sloveniji v sredo, 14. februarja ob 10.00 v Grajski dvorani v Občini Štanjel, kjer bo srečanje posvečeno potencialnim partnerjem, ki imajo sedež v Notranjsko-primorski, Osrednjeslovenski, Gorenjski, Obalno-kraški in Goriški regiji.

»Sklad malih projektov predstavlja zelo pomembno orodje za naše območje v fazi približevanja Evropske prestolnice kulture 2025. Omogočila bo neposredno financiranje projektov podjetji, združenj in drugih struktur s čezmejnega teritorija, ki želijo sodelovati in biti aktivni del priprav na leto 2025 z iniciativami, ki morajo zagotavljati trajnost tudi po tem letu,« pravi Romina Kocina, direktorica EZTS GO / GECT GO »uporaba Small Projects Fund je eden izmed stebrov, ki jih ob boku z GO! 2025 vzpostavljamo, za širitev Nove Gorice / Gorice in sodelovanja z obmejnimi območji

Za sodelovanje na Informativnih dnevih je priporočljiva prijava na spletni strani https://euro-go.eu/sl/

Dodatne informacije:

EZTS GO / GECT GO (Evropsko združenje za teritorialno sodelovanje)
Korzo Italija 55 - Gorica (Italija)
Tel.: 0039 0481 535446 / Email:
info@euro-go.eu      

Fotogalerija





 

Arhivi